Flutantwoord

09 11 05 - 19:32


Ik wil graag in periode 3 van dit studiejaar het vak Mediation gaan volgen. Vorig jaar wilde ik dat ook al maar toen ging het niet door omdat ik toen werd uitgeloot. Dit vak heeft namelijk een maximum aantal studenten. Maar dit is nu mijn laatste studiejaar en dus ook mijn laatste kans om aan dat vak deel te nemen.
Voor de vakken met een maximumcapaciteit is een apart inschrijving die vanaf vandaag loopt. Vanmorgen heb ik mij - zo gauw als dat kon - ingeschreven voor Mediation. Omdat ik weet dat snelheid geen garantie is voor plaatsing besloot ik een mailtje naar het Studiepunt Rechten (dat studentenzaken regelt) te sturen met de vraag wat ik kan doen om mijn plaatsing bij Mediation te bevorderen.
Ik krijg net per mail een absoluut flutantwoord terug dat er op neerkomt dat: Ik heb terug gemaild dat ik alleen maar wil weten of ik iets kan doen om mijn deelname aan het vak te bevorderen, gezien het feit dat ik vorig jaar ook al achter het net viste, maar ik ben echt verbijsterd over deze bejegening. Het lijkt er op dat er totaal geen inhoudelijke sturing of visie meer aanwezig is op de faculteit en dat het alleen maar een bureaucratische moloch is (zie plaatje). Ze willen ons (doctoraalstudenten) zo gauw mogelijk kwijt en zijn niet bereid een bijdrage te leveren aan het inhoudelijk interessant maken van ons programma. De faculteit verzuipt in de ellende die men zelf gecreƫerd heeft rond die bachelor-masterstructuur en wij zijn daarvan behoorlijk de dupe.
Wil je rechten gaan studeren? In deeltijd? Lees de logjes over mijn ervaringen en geloof me... ga NIET naar Utrecht!

acht reacties

V@nM@n

bureaucratie noemen ze zoiets toch….

V@nM@n (URL) - 09-11-’05 20:27
Renesmurf

Je kreeg gewoon een standaard mailtje, lekker makkelijk.
Of ze hebben heel veel mail, of ze lopen de kantjes er af, misschien moet je even bellen?

Renesmurf (URL) - 09-11-’05 21:59
brigitte

Da’s mooi balen zeg. En zeker als je die studie wil gaan doen en toch echt heel erg dicht bij Utrecht woont. Je gaat er toch niet voor je lol, zeker niet als je al voor een deeltijdstudie kiest voor je lol verder voor reizen. De kwaliteit zou m.i. overal gelijk moeten zijn.

brigitte (E-mail ) (URL) - 09-11-’05 22:59
Mieke

Ik kreeg een mailtje van de baas van de medewerker die mij het flutantwoord had gemaild. Zij was helemaal verbolgen dat ik haar medewerker had verweten “flauwe antwoorden te debiteren” en “standaardzinnetjes te citeren uit reglementen”. Ze vond dat ‘over de schreef’ gaan. Tja, zij en ik leven echt in een andere wereld.

Overigens schreef ze ook nog:
Een aanpassing van de selectieprocedure waarbij er meer kans is voor
studenten die al eens uitgeloot zijn en/of studenten die in hun laatste
studiejaar zitten zou natuurlik een prachtige maatwerkservice kunnen zijn
aan studenten. De capaciteit van de uitvoeringsorganisatie staat dergelijk
maatwerk echter niet toe.

Mieke - 10-11-’05 12:57
Hans

Het ziet er naar uit dat je het daar wel kunt schudden;-)

Hans (URL) - 10-11-’05 13:03
Mieke

@ Hans: zo zielig zullen ze toch wel niet zijn. En daar is het uitvoeringsapparaat vast ook niet op ingericht LOL

Mieke - 10-11-’05 13:10
Petra

Maar ja vanuit Utrecht op en neer naar Maastricht is ook geen pretje!

Petra (URL) - 10-11-’05 13:21
Mieke

Ik krijg net bericht dat ik ben toegelaten tot het vak. Eindelijk gerechtigheid ;-)

Mieke - 18-11-’05 14:59


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.