Creatief anno 2005

08 11 05 - 14:33


Vroeger zaten wij eindeloos te knippen en te plakken, maakten we asbakken van klei, muziekinstrumenten van WC-rolletjes, punnikten vloerkleden of onderzetters van restjes wol en haakten pannenlappen. Mijn 'piece de restistance' was een theemuts die ik ooit voor mij moeder maakte en eigenhandig van een prachtige applicatie voorzag. Maar al deze dingen spelen zich járen geleden af. Het creatieve proces anno 2005 ziet er heel anders uit.
Voor het moderne knutselen heb je nodig: grote vellen papier (om plattegronden van strategische overheidsgebouwen en detailschetsen op te maken), electriciteitsdraden (altijd handig), 'appels' (schuilnaam van handgranaten) en een paar pennen om de verdere benodigdheden op de plattegronden te kalligraferen. Ook is het leuk om plattegronden van bijvoorbeeld Schiphol of de kerncentrale in Borssele te verzamelen en portretten van vooraanstaande politici als je een gevoelige jongen bent die geïnteresseerd is in de wereldproblematiek. Het knutselen heeft tegenwoordig toch echt wel een heel andere en meer mondiale scoop dan toen ik nog klein was. Daar was ik met mijn schitterende theemuts toch maar een zielig amateurtje bij!
De theemuts op het plaatje werd gemaakt van kunstbont, acrylverf en textiel door Sonja Hillen (klik voor groter).

zes reacties

Anne-Floor

Ik denk dat ik je piece de resistance tegenwoordig ook nog heel cool zou vinden, hoor. :-)

Anne-Floor (URL) - 08-11-’05 14:58
wies

wat een leuk werk van sonja hillen. humor.

wies (URL) - 08-11-’05 15:12
petra

Geweldige theemuts!!

petra (E-mail ) (URL) - 08-11-’05 16:20
Ronald

Dacht aan de kleine foto te zien dat het gemaakt was van knoflookbollen, maar niet dus.

Ronald (URL) - 08-11-’05 17:49
brigitte

Hahaha, zo’n muts wil ik ook!

brigitte (E-mail ) (URL) - 08-11-’05 20:39
V@nM@n

Nou, dat wil ik niet zeggen. Onderdeel van onze scheikundeles was het maken en uiteraard testen van buskruit. Na het wegschieten van een grote glazen ruit door ons, mocht dat ook niet meer.

V@nM@n (URL) - 08-11-’05 22:12


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.