Parkeerellende I

07 11 05 - 09:33


Bij mij in de straat is het parkeren een terugkerende ellende. Dat komt door een aantal factoren: sommige gezinnen hebben twee of drie auto's en de bewoners in de studentenwoningen hebben bijna allemaal een auto en zijn vaak te lui om hun auto op de parkeerplaats te zetten. Die bewoners hebben namelijk een eigen parkeerplaats waar 8 auto's kunnen staan. Maar veel studenten parkeren daar niet en zetten hun oude barrels voor mijn deur of die van mijn buren of parkeren dubbel. Doordat wij niet meer voor onze eigen deur kunnen parkeren gaan wij op de parkeerplaats van de studentenwoningen staan. Dat geeft daar dan weer klachten etc.
Ik woon hier nou bijna twintig jaar en in die tijd is het parkeren altijd een issue dat grote frustratie met zich brengt voor deze en gene. Soms wordt er dan door de woningsbouwvereniging weer eens een beugel gemaakt voor de parkeerplaats zodat andere bewoners van de straat er niet kunnen parkeren maar dat heeft over het algemeen alleen maar tot gevolg dat de parkeerplaats leegt blijft. Die studenten hebben namelijk geen zin om uit hun auto te stappen om die beugel op en neer te doen of raken hun sleutel kwijt. Vanmorgen hebben ze zo'n gloednieuwe beugel geïnstalleerd en vanaf heden is de boel weer dicht. Die woningsbouwcorporatie heeft nog niet door dat het enige dat ze bereiken met deze maatregel is het vergroten van het parkeerprobleem op straat. Gelukkig is het een kwestie van tijd tot deze hype weer over is en alles weer bij het oude. Er is dan altijd wel iemand die de beugel onklaar maakt en dan hebben we dit gedoe weer achter de rug voorlopig. Ben benieuwd hoe lang het deze keer duurt.

twaalf reacties

Leibele

Kijk,dat is nu ook al een voordeel als je GEEN auto hebt.Je leven is wat makkelijker zonder.

Leibele (URL) - 07-11-’05 12:12
brigitte

Twee of dr?e auto’s per gezin…..belachelijk! Ik begrijp het best hoor, maar een beetje asociaal vind ik dat ook wel.

brigitte (E-mail ) (URL) - 07-11-’05 12:20
Chantal

Ik ben gezegend met een eigen invalidenplaats voor de deur (een van de weinige voordelen van gehndnicapt zijn).

Chantal (E-mail ) (URL) - 07-11-’05 12:51
Pike

Inderdaad, als ik dit lees, ben ik blij dat ik geen auto heb, maar alleen maar een fiets.

Pike (URL) - 07-11-’05 13:32
Petra

O jee en ooit wil ik een auto en dat wordt dan nummer twee. Nou ja, ik heb ook geen parkeerproblemen..

Petra (URL) - 07-11-’05 16:30
Leibele

@Chantal:ik heb een scootmobiel en parkeer in huis.veel handiger.

Leibele (URL) - 07-11-’05 17:33
Menno Nicolai

E?n van de talrijke zegeningen van wonen op het platteland is het niet hebben van een parkeerprobleem. Op onze oprit kunnen met een beetje beleid zes auto’s staan en als we nog meer bezoek hebben (wat gelukkig zelden voorkomt) is er langs de weg plaats in overvloed. Na 20 jaar wonen in Amsterdam geeft dit steeds weer een gevoel van immense rijkdom.

Menno Nicolai (E-mail ) (URL) - 07-11-’05 18:54
Anne-Lise

Nou weet je wat leuk is: alleen een fiets hebben en dat dan je buren of voetbalsupporters hun auto op de stoep parkeren, voor de ingang van je beging.

Anne-Lise (URL) - 07-11-’05 19:53
Anne-Lise

beging=berging

Anne-Lise (URL) - 07-11-’05 19:53
henriette

Ik ben ook benieuwd, maar ik zal het hier wel lezen;-)

henriette (URL) - 08-11-’05 06:24
Mieke

Gisteren overdag stond er helemaal geen auto op de parkeerplaats.
Vannacht stonden er twee terwijl in de hele straat auto’s dubbel staan geparkeerd.
Nu staat er eentje.

Mieke - 08-11-’05 08:59
Mo

Dat mensen tegenwoordig wel over twee of drie auto’s beschikken maakt het parkeerprobleem er niet echt kleiner op. De straat waar ik vroeger opgroeide leek altijd heel breed. Er stonden slechts enkele auto’s. Nu staat de straat aan beide kanten volgeparkeerd met auto’s. Niet echt een vooruitgang vind ik.

Mo (URL) - 08-11-’05 13:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.