Prettig weekend (ondanks alles)

05 11 05 - 01:01


Vanavond zag ik via de site van BNN de documentaire van Katja Schuurman over de merkwaardige gebeurtenissen rond de moord op Theo van Gogh. Bijvoorbeeld dat het huis van Mohammed B meteen wordt onderzocht op de dag van de moord. Alleen dat was het huis van B helemaal niet maar dat van de buurman. Het huis van B zelf werd pas enkele dagen na de moord onderzocht. Ook wordt op de persconferentie van de 'driehoek' op de dag van de moord zelf door de hoofdofficier van justitie ontkend dat B bekend was bij de lokale politie- en justitiegegevens of bij de RID (op één klein incidentje na), dat dit niet waar is weten we ondertussen allemaal. De informatie van B blijkt dus wel bekend te zijn bij de RID en gelinkt te zijn naar de AIVD en naar de Hofstadgroep. Remkes bestempelt Mohammed B als randfiguur en het OM denkt daar in het proces tegen B evident anders over. Ook wist justitie van de link tussen Mohammed B en Samir A. Het onderzoek dat volgend Donner verricht zou zijn naar eerdere bedreigingen aan het adres van Van Gogh heeft nooit plaatsgevonden. De AIVD lag bij iedereen in de struiken behalve Mohammed B, zo vertelt de advocaat van een ander lid van de Hofstadgroep (die overigens was benaderd om informant te zijn voor de AIVD). En dit is nog maar een kleine bloemlezing uit alle feiten en feitjes die in de documentaire naar voren komen.
Al deze dingen zouden verklaarbaar zijn als Mohammed B informant was van de AIVD. De ouders van Theo van Gogh dringen nu aan op een parlementaire enquête en krijgen steun van een aantal policiti. Het zal goed zijn als dit onderzoek er komt, kijk zelf maar (door op het linkje boven in dit artikeltje te klikken) waarom ik dat vind. Nou, om een AIVD-medewerker te citeren: "Prettig weekend, ondanks alles!"

zes reacties

Kaat

Ik had het al gelezen. Het zaakje stinkt naar mijn idee. Maar dat doet de moord op Pim Fortuin ook. We denken altijd dat Nederland niet corrupt is, maar ik begin daar toch heel anders over te denken.

Kaat (URL) - 05-11-’05 12:17
V@nM@n

Zo zal de waarheid die daar uit komt ook wel verdraaid zijn…

V@nM@n (URL) - 05-11-’05 22:52
brigitte

Ik heb het ook voor een deel gezien. Schokkend, maar ik vrees dat het wel waar is en dat er zo nog veel meer gebeuren waar wij geen flauw benul van hebben. En wederom verbaasd het mij dat er nog mensen zijn die gewoon kunnen slapen die hier weet van hebben.

brigitte (E-mail ) (URL) - 06-11-’05 11:54
Renesmurf

Het programma van Katje was niet om aan te zien.
Ze ziet dingen die er niet zijn, maar ja.
Vast lief bedoeld, maar het helpt ons niks verder.

Renesmurf (URL) - 06-11-’05 14:52
Mieke

@ Renesmurf: technisch was het zeker geen hoogstandje maar er zijn wel rare dingen aan de hand rondom die Hofstadgroep. Wat vind je bijvoorbeeld van die mailgegevens en mialboxen die ineens weg blijken te zijn omdat de AIVD zo slordig was om ze niet veilig te stellen. Dat is een knulligheid die je toch gewoon niet kunt geloven van zo’n professionele dienst? Dan ga je toch al gauw denken dat er meer achter zit?

Mieke - 06-11-’05 14:57
Renesmurf

Dat klopt, ze maken er een puinzooi van, zoals vaker.
Denk aan de beroemde fotorolletjes.
Dat heeft hier dan niks mee te maken, maar de boel verdwijnt zomaar.
Maar vooralsnog zie ik geen reden waarom ze dat expres allemaal zouden doen.
Ik geloof hun maar op hun woord.
Missschien naief, maar ik zie geen andere optie.
Ze zijn dus helemaal niet profesioneel.

Renesmurf (URL) - 06-11-’05 19:37


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.