Klussen en klunzen

04 11 05 - 21:13


Indertijd hebben mijn ex en ik het huis grondig verbouwd. Ik had van mijn vader een bedrag gekregen als schenking en dat konden we toen prima gebruiken om een stuk aan te bouwen aan de achterkant van het huis. We bouwden er een ruime woonkamer aan en boven het terras dat de woonkamer verbindt met de tuin een afdak zodat je met regenachtig weer toch de tuindeuren open zou kunnen hebben zonder dat het inregent. We hadden alles met betrekking tot de uitbouw nauwkeurig laten uitrekenen door een expert zodat we later niet voor verrassingen zouden komen te staan. Een hele lange stalen balk vormde de grootste overspanning maar voor het afdakje achter de huiskamer moest het met een houten balk kunnen. Probleem was de lengte die we niet konden bestellen zoals de tekening aangaf maar daar wist buurman E die ex hielp met verbouwen wel raad op. E weet vaak dingen beter maar achteraf blijkt dan soms toch dat hij zich niet gehinderd door al te veel verstand van zaken een beetje heeft verkeken. Zo ook in het geval van mijn afdakje. E had een constructie bedacht dat er een samenstel van houten balken gemaakt zou worden dat het dak moest ondersteunen. Nu achteraf kan ik niet anders zeggen dan dat het een houtje-touwtjeconstructie is. Door onoordeelkundige montage van het lood over de dakrand kwam er bovendien vocht bij die balken en al snel begon het dakje door te buigen. Met als gevolg dat alle regen op het dak allemaal naar dat deel loopt omdat zich daar het laagste punt bevindt waardoor het weer verder doorzakt etc. Op de foto kun je zien wat ik bedoel.
Het werd deze zomer zo erg dat ik er maar eens naar heb laten kijken. De timmerman die er bij kwam kon er niet over uit hoe klunzig en onoordeelkundig het dak was gemaakt. En waarschuwde mij dat ik er snel wat aan moest doen. De offerte die ik nu heb geeft aan dat ik moet rekenen op een paar duizend euro aan kosten om het weer helemaal in orde te maken. Het geklu(n)s van E komt mij nu op een hoop narigheid en kosten te staan. Enige lichtpuntje is dat ik nu eigenlijk het dakje wil vervangen door een glazen overkapping waardoor ik in de kamer ook wat meer licht krijg van buiten. Maar verder baal ik er behoorlijk van.

drie reacties

V@nM@n

Goedkoop is meestal duurkoop doordat je dingen twee keer moet gaan doen. Helaas spreek ook ik uit ervaring….

V@nM@n (URL) - 04-11-’05 23:07
brigitte

Ja zo heeft iedereen zijn problemen met verbouwingen ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 05-11-’05 00:23
petra

Jammer van die beun. Maar een glazen overkapping is eigenlijk ook mooier en anders was je daar nooit aan begonnen?

petra (E-mail ) (URL) - 06-11-’05 14:06


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.