Het ultieme luisterboek

24 10 05 - 09:50


Ik ben een groot fan van luisterboeken en tegenwoordig ook van podcasts die ik op mijn iPod zet en op het moment dat het mij schikt afluister. Zo heb ik een abo op de podcastst van BNN Storing, De Stadsdichter Podcast, Het Bureau Podcast en de RVU VODcasts.
Ook Uitzending Gemist vind ik een geweldige uitvinding omdat ik daarmee alle programma's van de publieke omroep die ik heb gemist nog eens op mijn eigen tijd kan bekijken. En dat is wel handig voor iemand die haar leven niet inricht rondom de televisie.
Pas zag ik in de boekhandel een ander leuk product: hoorcolleges en lezingen op audio-cd. Je kunt je voor een paart tientje laten informeren over de Vaderlandse Geschiedenis, de Evolutietheorie, Europa of een reis maken door de wiskunde. "Kennis opdoen in de file, de trein, op de fiets of thuis", zo kopt de uitgever.
Nu is er een nieuwe ster aan het luisterfirmament: de Voorleesbijbel, het ultieme luisterboek. En onder de voorlezers bevinden zich niet alleen allerlei bekende Nederlanders maar ook medelogster Amiek. Voor wie aan het gesproken woord des heren nog niet genoeg heeft is er ook nog de Downloadbijbel. Dat hadden ze toch niet gedacht tijdens de Kruistochten dat het geloof nog eens verspreid zou worden per computer en internet. De foto is van het kerkboek van mijn Oma.

negen reacties

brigitte

In bed zijn luisterboeken niet aan mij besteed, ik val onmiddelijk in slaap. In de auto zijn ze wel een groot succes voor de kinderen. Ze worden er echt muisstil van, heerlijk. En ik zie meer van TV via uitzending gemist dan rechtstreeks. Ideaal inderdaad!!

brigitte (E-mail ) (URL) - 24-10-’05 11:58
Barbara

Ik download ze van internet en luister ze via mijn mp3-speler. Ben nu bezig met ‘Around the world in 80 days’ van Michael Palin. Zijn andere boeken staan op de pc, maar moeten nog even wachten. Ik vind het heerlijk om de trein lekker naar buiten te staren en dan te luisteren naar de verhalen die mij verteld worden.

Barbara (URL) - 24-10-’05 15:49
Puur Kaat

Mieke wordt al luisterend heel wijs!

Puur Kaat (URL) - 24-10-’05 16:47
Amiek

(blush)

Amiek (URL) - 24-10-’05 17:15
Mieke

@ Puur Kaat: ik luisterde ook altijd al naar verstandige mensen maar nu dus ook naar allerlei wetenswaardigs via mijn iPod. (h)

Mieke - 24-10-’05 17:23
petra

Luisteren naar verstandige mensen… @Amiek: Die kun je in je zak steken!!

petra (E-mail ) (URL) - 24-10-’05 20:23
V@nM@n

Ben ik blij dat in mijn nieuwe auto een cd speler zit… Kan ik ook eens van die wonderen genieten.

V@nM@n (URL) - 24-10-’05 21:45
Leibele

Er zijn boeken die gewoon boeken moeten blijven.Ik zou bijvoorbeeld “ mijn naam is Asher Lev” van Chaim Potok nooit op een schijfje willen hebben,maar zoals ik het nu heb,in boekvorm,gebonden en met de geur van mijn huis en het papier erin.Heerlijk.

Leibele (URL) - 24-10-’05 23:43
Carrie

geweldige tip, bedankt! Ik heb de davinci code geluisterd, en veel Franse boeken om mijn talenkennis up to date te houden :-) Erg prettig!

Carrie (URL) - 25-10-’05 12:04


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.