Pittige tomatenjam
20 10 05 - 12:33
Het begon allemaal met een potje tomatenjam dat ik kreeg van B. Heerlijk vonden we die dus schreef ik er een logje over. Vervolgens is tomatenjam een issue in mijn RSS-reader en vliegen de recepten over en weer. Ik ben daarom ook maar eens op zoek gegaan wat ik kon vinden en maakte gisteren een heerlijke pittige tomatenjam. Je hebt er voor nodig:
2/3 middelgrote tomaten (totaal iets van 375 gram)
1 kleine rode ui fijngesnipperd
teentje knoflook geperst
2 theelepels geraspte verse gember
60 ml limoensap
2 à 3 eetlepels bruine suiker
2 rode pepers fijngehakt
een handje kruidnagelen
Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven 30 minuten in een oven van 220 graden. Meng de tomaten met de andere ingrediënten in een kleine steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 40 minuten sudderen of totdat het is ingedikt. Daarna het geheel door de zeef en je krijgt een heerlijk zoet pittig mengsel.
negen reacties
Oei, deze klinkt veel beter dan dat recept van mij. Hoe kom je hieraan? En kardemom, jummie! Ik zal eens aan mijn moeder vragen of ze wat van die jam wil gaan kopen (ouders wonen bij jullie in de buurt), want ik ben nu wel heel benieuwd.
Anne-Lise (URL) - 20-10-’05 17:44@ Anne-Lise: Gevonden ergens op het internet maar de kruidnagelen heb ik er zelf bij gedaan omdat die in de jam die ik kreeg ook zaten.
Mieke - 20-10-’05 17:49Dit klinkt inderdaad veelbelovend
Ronald (URL) - 20-10-’05 19:40Ik moet toch maar eens een recept gaan proberen, iedereen is zo enthousiast..
V@nM@n (URL) - 21-10-’05 09:14Eindelijk gemaakt, erg lekker!
Ronald (URL) - 19-11-’05 16:15
Eerst maar eens de rest van de zoete tomatenjam opeten en dan beginnen we aan het recept van jou!!
petra (E-mail ) (URL) - 20-10-’05 12:45