Flowerchild

14 10 05 - 22:24

klik foto voor vergroting

Eens in de zoveel tijd doet Margriet Eshuijs met haar akoestische band het Beauforthuis aan voor een unplugged concert. Drie jaar geleden zag ik haar daar met het programma Time en nu tourt ze met een nieuw programma: 'Flowerchild Unplugged'. Het Beauforthuis zat gisteren mudvol en ook het kleine podium was afgeladen met de spullen van de band. Maar ondanks dat, was er toch nog ruimte voor Margriet en haar band om een swingend programma neer te zetten. Het leuke aan Margriet Eshuijs is dat ze al haar songs of het nu oude nummers betreft zoals de klassieker 'House for sale' of één van de nieuwe nummers zoals 'Stay' of 'Flowerchild' allemaal met passie en overtuiging zingt. Tussen de nummers door legt Margriet ons met haar onvervalste Zaanse tongval uit waar de song over gaat en lardeert dat met grapjes en anekdotes (o.a. over de eerste keer dat ze met een jongen 'skoifelde'). Dat doet ze, zo deelt ze het publiek mee, ook omdat er gitaren gestemd moeten worden tussen de nummers door. De hoeveelheid gitaren op het podium is dan ook indrukwekkend te noemen. De meeste daarvan worden bespeeld door Maarten Peters, partner van Margriet en de schrijver van de meeste van haar liedjes. Maar er is ook de 'blonde del' (grote gitaar van blond hout) van Margriet zelf bij waarop ze Elvis nadoet waarbij de bandleden de Jordinairs nabootsen in een close harmony waar het publiek zich overduidelijk bij amuseert. Het zijn overigens allemaal all-round rasmusici die Margriet begeleiden: Maarten Peters speelt al die gitaren, doet backgroundvocals en zingt zelf ook nog zijn fantastische nummer 'White horses in the snow'; David de Marez Oyens (die we ook al eens zagen als bassist bij Floris) speelt bas, basgitaar, percussie en doet backgroundvocals en Co Vergouwen speelt vleugel, percussie, keyboards en doet ook backgroundvocals. Flowerchild Unplugged is een smakelijke afwisseling van ballads en up-tempo-nummers waarbij zowel de oude als de nieuwste nummers te horen zijn en die eindigt in een swingende toegift. Sfeertje proeven? Klik hier voor een fragmentje Black Pearl.
Margriet Eshuijs heeft weer eens laten zien dat zij met haar muziek al die jaren kan overbruggen en nog steeds actueel is. Daarmee toont ze zich een vakvrouw en popzangeres van niveau. Tot eind februari is ze nog te zien in allerlei plaatsen in het land. En er is ook nog een nieuwe DVD waarop al dit moois te zien is en nog veel meer. De DVD is te koop bij de concerten (signeert ze hem ook nog voor je) en via de website van Margriet.

DVD kopen?
Margriet Eshuijs - In Concert<br  />Margriet Eshuijs
Margriet Eshuijs - In Concert
Margriet Eshuijs

zeven reacties

V@nM@n at Home

Geweldig zoals die meid vroeger kon zingen. Haar kwaliteiten nu kan ik moeilijk beoordelen op alleen een fragment wat ik op televisie heb gezien.

V@nM@n at Home (URL) - 15-10-’05 08:21
Mieke

Ze kan het nog steeds hoor! :-)

Mieke - 15-10-’05 08:44
petra

Ik vond haar vroeger ook geweldig!

petra (E-mail ) (URL) - 15-10-’05 09:35
brigitte

Mooie foto Hans! Wij hebben Margriet ook al een keer gezien in de schouwburg en wij vonden het ook een erg leuke avond.

brigitte (E-mail ) (URL) - 15-10-’05 23:34
wies

het is nog steeds heel mooi hoe en wat ze zingt. vond je ook niet dat ze er anders uitzag?

wies (URL) - 16-10-’05 22:55
Mieke

@ Wies: wat bedoel je precies met dat ze er anders uit zag? Was jij ook in het Beauforthuis trouwens?

Mieke - 17-10-’05 09:27
wies

het leek net alsof ze ook een facelift had gehad, haar mond stond anders. net als linda en moniek van de ven.

wies (URL) - 18-10-’05 19:25


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.