Dames voor na Vieren 'Benefiet'

12 10 05 - 22:33

klik foto voor vergroting

Op 26 februari dit jaar, traden 'Dames voor na Vieren' (Hanneke Drenth en Anne van Rijn) met een try-out van hun show 'Tja tja tja' voor het eerst samen op in het Beauforthuis. Wij waren erbij en deden er verslag van. Hun talent is sindsdien niet onopgemerkt gebleven bij de Nederlandse pers en publiek. Uitverkochte zalen en lovende recensies zijn het resultaat. Gisterenavond waren ze niet te beroerd om het Beauforthuis te steunen door een belangeloos benefietoptreden (voor de verbouwing) te verzorgen samen met Renee van Bavel (daarover later meer). Het viel me op dat de dames de kwaliteit die ze nu door ervaring afleveren ook al hadden bij hun try-out destijds. Door de kortere duur van het (dubbel) optreden hebben ze een selectie moeten maken uit bestaande sketches en hier en daar waren kleine aanpassingen gemaakt.
Hun stijl is uniek te noemen. Geen monologen en verhalen vanuit de ik-figuur maar meer fysieke theater-cartoons en karikaturen in raps, sketches en liedjes en dat alles naadloos en in een hoog tempo gespeeld. Het viel me nogmaals op dat beide dames uitstekend zingen en verdienstelijk piano spelen. Waar ze beiden echt in uitblinken is hun rijke mimiek die tot in de details is geperfectioneerd. Cabaret staat niet stil dankzij een nieuwe generatie, opgeleid door de Koningstheaterakademie in Den Bosch. We hoeven mede dankzij de Dames Voor Na Vieren niet bang te zijn dat we in cabaretland opgezadeld worden met meer van hetzelfde.
Meer cabaretfoto's waaronder nog twee van de dames hier
17 en 18 mei volgend jaar staan de dames met hun volledige programma weer in een nagenoeg uitverkocht Beauforthuis.

vijf reacties

petra

Ze zijn echt geweldig goed! Zag ze in Venlo!

petra (E-mail ) (URL) - 13-10-’05 08:36
brigitte

Hmm klinkt wel goed ja. Die dames zou ik ook wel een keer willen zien.

brigitte (E-mail ) (URL) - 13-10-’05 14:19
Janneke

Ik heb de Dames voor na vieren gezien toen ze in de voorronde stonden voor de Wim Sonneveldprijs, een jaar of drie, vier terug. Eigenlijk ben ik dus een van de ontdekkers ;) Vond ze in ieder geval erg goed, en inderdaad, die geweldige stemmen…!

Janneke (URL) - 18-10-’05 20:31
Pien

Ik heb zaterdag ook gekeken, en ik vond het geweldig!
maaaarr… ik heb een deel gemist :’(
weet iemand of ik het nog een keer zou kunnen zien? of op indernet of een herhaling ofzo?

Pien - 27-11-’06 13:34
Mieke

@ Pien: gewoon een keer naar een voorstelling gaan van de Dames voor na Vieren, dat is nog veel leuker dan op TV! :-D

Mieke - 27-11-’06 14:16


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.