Atelierroute 2005

10 10 05 - 11:17


Gisteren was er in ons dorp weer de jaarlijkse atelierroute. Kunstenaars stellen hun ateliers open en ontvangen belangstellende met een drankje en een hapje. Afhankelijk van de hoeveelheid bezoekers is er ook gelegenheid om uit de eerste hand te horen hoe het werk is gemaakt of wat er mee bedoeld werd. Ik had van te voren een lijstje gemaakt van mensen die we sowieso wilden bezoeken. We begonnen bij Marion van Eeden die we vorig jaar ook bezochten. Toen waren we best gecharmeerd van haar werk maar nu vonden we toch dat er weinig nieuwe dingen bij waren gekomen in dat jaar.
Daarna fietsen we naar het terrein waar een aantal kunstenaars hun atelier hebben. Daar sprak met name het Terra-Terraproject van Ziko Dackovic en het werk Lies van den Berg ons aan.
Vervolgens bezochten we de keramiste Marijke Braat waar we heerlijk in het zonnetje door haar tuin hebben gekuierd (zie foto van Hans hier boven). Toen was het alweer vijf uur en moesten we haasten om nog even het werk van edelsmeden Marion de Zwaan en Karin van Mierlo te bekijken. Volgend jaar toch maar weer eerder op pad gaan want we hadden niet genoeg tijd om ons hele programma af te werken.

zeven reacties

brigitte

Leuk zeg en je had in ieder geval al geluk met het fantastische weer.

brigitte (E-mail ) (URL) - 10-10-’05 11:20
Leibele

Voor zo,n atelierroute (in Amsterdam heet dat Open ateliers) heb je echt veel tijd nodig.Meestal kom ik tijd te kort om alles te zien.

Leibele (URL) - 10-10-’05 12:56
Anne-Lise

Klinkt leuk. Eens kijken of ze zoiets hier ook hebben. In werkstad is het volgende wewek Designweek. Misschien is daar dan wel zoiets.

Anne-Lise (URL) - 10-10-’05 15:28
petra

Leuk. Bij ons is het meestal met meerdere dorpen tegelijk maar dan moet je nog goed plannen.

petra (E-mail ) (URL) - 10-10-’05 18:33
marion van eeden

Ha Mieke, ha Hans!

Gister met belangstelling jullie verslag van de atelierroute gelezen. Nou, niet alleen het verslag van die dag hoor, ik snuffel regelmatig en graag op jullie weblog! Mijn complimenten.
Ik heb wel even geslikt bij….en vervolgens goed nagedacht over de teleurstelling die uit jullie regeltjes sprak waar het mijn expositie/ mijn aandeel aan de atelierroute betrof. Ben op mijn site gaan turfen hoeveel werk er na de vorige atelierroute gemaakt is en dat zijn er toch 16 (is dat weinig of valt het wel mee?). Verder denkend begrijp ik jullie reactie wel. Van de 60 werken die ik exposeerde, hingen er dus 44 vorig jaar ??k al. Denk dat het goed is dat ik eens n?denk. Een eventueel volgende keer dus een andere aanpak om te voorkomen dat al het al bekende werk, het nieuwe werk overschaduwt. Gelukkig zijn er ook mensen gekomen die vorig jaar niet geweest zijn (en omgekeerd). Vandaar dat ik toch warme reacties kreeg. Heb ervan geleerd Mieke en Hans. Oh ja, nog een verzoekje…ook ik heb een website nl. http://www.marions-site.nl.. Misschien kan net als bij de andere kunstenaars die jullie bezochten ook op mijn naam ‘doorgelinkt’ worden? Veel succes met jullie leuke en interessante weblog. Ik zal er dikwijls ‘rondsnuffelen’!!
Vriendelijke groet! Marion van Eeden

marion van eeden (E-mail ) (URL) - 27-10-’05 11:58
Mieke

@ Marion: Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten. Dat hebben we graag (of het nou positief is of kritisch). Ik heb je linkje aangebracht hoor! Ook sportief dat je onze opmerking zo oppakt als je doet. Je werk spreekt ons nog steeds aan maar onze verwachtingen waren wat hoger gespannen. Zestien nieuwe werken is niet weinig eigenlijk maar in het totaal gingen ze kennelijk tocht wat ten onder.
We komen graag volgend jaar weer trouwens :-)

Mieke - 27-10-’05 12:20
marion

Dank voor het (supersnelle) aanbrengen van het linkje Mieke! Tot volgend jaar! Marion van Eeden

marion (E-mail ) (URL) - 27-10-’05 12:29


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.