Borstkankermaand

06 10 05 - 10:40


Ik heb pas nog meegedaan aan het bevolkingsonderzoek en - zoals dat dan gezegd wordt in de brief die je thuis krijgt - daarbij zijn geen afwijkingen geconstateerd die nader onderzoek noodzakelijk maken. Gelukkig maar. 't Is best wel een opluchting als alles goed bij een dergelijke controle want het kan alle vrouwen (en ook mannen trouwens) zomaar treffen: borstkanker.
Het is deze maand borstkankermaand waarin aandacht wordt gevraagd voor de vroegtijdige opsporing en behandeling van borstkanker. Gelukkig komt borstkanker steeds meer uit de taboesfeer mede dank zij vrouwen als Kylie Minogue of Ellen ten Damme die zich er helemaal niet voor schamen met hun situatie in de publiciteit te komen. Zij worden daarmee een voorbeeld voor andere vrouwen om er over te praten of voor uit te komen. Chapeau voor deze vrouwen!
Net als vorig jaar is er ook weer een speciale glossy Pink Ribbon Magazine uitgekomen waarvan de 4 euro die het kost regelrecht ten goede komt aan het onderzoek naar borstkanker. Ik heb de glossy gekocht en het magneetribbon dat er bij zat hangt voorlopig ponticifaal aan mijn afzuigkap.

zes reacties

Leibele

Ikwil niet zeuren hoor Mieke,zeker niet bij dit onderwerp.Maar de kleur van je lintje staat symbool voor de strijd tegen AIDS.De kleur van het lintje moet in dit geval roze zijn.

Leibele (URL) - 06-10-’05 10:50
Mieke

@ Leibele: hij is roze maar wellicht door het kunstlicht is er een vertekening in de kleur. Overigens is de strijd tegen AIDS net zo behartigenswaardig toch?

Mieke - 06-10-’05 11:05
Chantal

Door mijn moeder en oma ben ik al veel eerder geconfronteerd met jaarlijkse controles, al op mijn 32ste. Dit i.v.m. erfelijkheid. Het is toch spannend, ook al voel je niets, je wilt toch de uitslag echt horen dat alles goed is. Ik moet eens per jaar algeheel onderzoek voor borstkanker en baarmoederhalskanker. Vervelend misschien, maar beter voorkomen dan genezen. Dat er aandacht aan wordt besteed is heel goed. Maak de mensen bewust van het feit en zorg dat ze er actie op ondernemen, het kan levens redden,.

Chantal (E-mail ) (URL) - 06-10-’05 11:06
Mieke

@ Chantal: het is zeker vervelend (en pijnlijk ook trouwens) die onderzoeken maar heel verstandig om zo vaak te controleren als je erfelijk belast bent. Goed van je dat je ook zo openhartig bent met jouw verhaal!

Mieke - 06-10-’05 11:43
petra

Aandacht is prima, geweldig zelfs. Maar waar is dat lintje nou toch voor?

petra (E-mail ) (URL) - 06-10-’05 21:11
Leibele

De strijd tegen AIDS is net zo belangrijk natuurlijk als tegen borstkanker en kanker in het algemeen.Ik heb een paar jaar gekollekteerd voor het AIDS fonds.In Amsterdam en Utrecht heb ik me de blaren aan mijn handen staan schudden met die bussen.

Leibele (URL) - 06-10-’05 21:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.