Natte voeten en bommen

02 10 05 - 22:53


Ik was er ook in 2002, op Jimbaran Beach, enige tijd voordat toen de bomaanslag in Kuta plaatsvond. Onze gids Kadek bracht ons daar op een dag naar toe om vis te gaan eten aan het strand en we hebben er ook gegeten op onze laatste dag om afscheid van hem te nemen. Het ziet er echt zo uit als op het plaatje, heel romantisch met allemaal tafeltjes op het strand. Heerlijke gegrilde vis die je zelf kunt uitzoeken met allerlei Balinese kruiden klaargemaakt. Wat ik me nog heel goed herinner is dat de vloed kwam opzetten toen wij aan het eten waren. We zaten vooraan op het strand omdat je daar het mooiste uitzicht had en we wilden er nog één keertje van genieten. En dat deden we ook, met volle teugen, toen die ene wat grotere golf ineens onze voeten omspoelde en onze kuiten kleddernat maakte. Hilariteit alom natuurlijk en meteen schoten er mensen toe om ons met tafeltje en een aantal meters naar achteren te verplaatsen.
En nu die aanslag daar op twee plaatsen in Jimbaran en ook nog in Kuta. Afschuwelijk! Notabene op een plek waar ook veel Balinezen komen om te eten (en natuurlijk ook best veel toeristen want daar leeft men van op Bali). Ik dacht eerlijk gezegd dat na de aanslag in de discotheek in Kuta in 2002 Bali even niet aan de beurt zou zijn maar niets is minder waar. Juist op dat prachtige paradijselijke eiland met al die vriendelijke mensen slaat de terreur nog een keer toe. En dat terwijl Bali eigenlijk een heel vredelievend eiland is met een eigen hindoe-boeddhistische cultuur (Bali is de grootste hindoeïstische gemeenschap ter wereld buiten India).

acht reacties

hanneke

brrrr… ik schrok er echt van toen ik het hoorde. vorige zomer zijn wij er ook geweest, toen waren ze weer net aan het opkrabbelen van de vorige bomaanslag. mijn gedachten gaan echt uit naar al die mensen die wij daar hebben ontmoet..

hanneke (URL) - 02-10-’05 23:02
Anne-Lise

Het is afschuwelijk, inderdaad. Ik denk dat juist Bali wordt getroffen vanwege de toeristen en vanwege het grote aantal niet-moslims dat daar woont.

Anne-Lise (URL) - 02-10-’05 23:03
brigitte

Het is vreselijk, steeds weer opnieuw die aanslagen. Ik ken twee mensen die momenteel in Indonesi? verblijven en daar een rondreis maken van een aantal weken. Ik hoop dat het goed met hen gaat…

brigitte (E-mail ) (URL) - 03-10-’05 07:02
petra

Het is wel heel fout om je zin te willen krijgen door het plegen van aanslagen op onschuldigen. Pak Bush dan zelf ipv. onschuldigen!

petra (E-mail ) (URL) - 03-10-’05 07:34
Chantal

Helaas komen aanslagen tegenwoordig overal ter wereld voor. 100% veilig ben je nergens meer.

Chantal (E-mail ) (URL) - 03-10-’05 10:00
V@nM@n

Je gaat je afvragen waarom Bali…. Ik vind dat niet logisch… of vallen ze daar minder op.

V@nM@n (URL) - 03-10-’05 21:04
Mieke

@ VanMan: het is provocatie. Bali is hindo?istisch/boedistisch in een overwegend islamitisch Indonesi? en staat bekend om zijn vredelievende en hoogstaande cultuur. Bovendien is het een paradijselijk eiland waar heel veel westerse toeristen komen. Het is een lange neus naar mildheid, mededogen, menselijkheid, respect, gastvrijheid, menselijkheid en schoonheid als je het mij vraagt.

Mieke - 04-10-’05 00:04
Wim

Beste bloggers, mochten jullie een gids/chauffeur zoeken? Ik heb in de 2e week januari j.l. een geweldige Balinees, Koko genaamd, getroffen die ons het hele eiland heeft laten zien en daarbij er ook nog eens alles over wist. We hebben heel veel gezien, ook op plekken, zoals afgelegen dorpjes, waar de touristen niet komen. 10 x beter dan zelf een auto huren. Het verkeer is er zonder regels en ik moet er niet aan denken om bij een ongeluk betrokken te raken. Alles rijdt er kris-kras doorelkaar. Dus: mocht je ?cht iets van het eiland willen zien, neem dan maar contact op met Koko. ( http://ko2dd.tripod.com zonder www)

Wim (E-mail ) (URL) - 29-01-’07 14:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.