Leef!

27 09 05 - 16:05


Morgen gaat zijn allernieuwste speelfilm "Leef!" in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht en vandaag overleed hij: Willem van de Sande Bakhuyzen. Het was al een tijd bekend dat hij ongeneeslijk ziek was maar dat heeft Willem van de Sande Bakhuyzen er niet van weerhouden met volle energie door te gaan met zijn werk. Voor wie hem even niet helemaal kan plaatsen: hij brak door in 1994 als regisseur van Pleidooi en regisseerde later de TV-serie Oud Geld, de toneelstukken Cloaca, Festen en Familie en de films Cloaca en Leef!. Nog maar 47 jaar was hij. Echt een groot verlies voor de Nederlandse theaterwereld.
Op het internet vond ik dit plaatje dat door Willem werd ondertekend. Ik denk dat het komt uit dat radioprogramma waar de gasten iets op een tegeltje moeten schrijven (Ik weet niet meer hoe het ook al weer heet). Het kan niet duidelijker, die boodschap van hem aan ons (klik voor vergroting).

negen reacties

GeeSpot

k*tkanker! sorry hoor, maar dat is het eerste wat me te binnen schiet. En wat een bizarre samenloop op deze manier. Een groot gemis inderdaad!

GeeSpot (E-mail ) (URL) - 27-09-’05 18:18
Puur Kaat

Ik zag ‘t net op het NOS-journaal en moest huilen. Allemaal weer veel te herkenbaar.

Puur Kaat (URL) - 27-09-’05 19:58
ferrie

verdriet en gemis zijn niet te onderschatten emoties, maar je hoeft geen kanker gehad of te hebben om Willem’s statement in je eigen leven toe te passen. het leven dient geleefd te worden tot het onvermijdelijke einde met alles wat daar bij hoort. Willem citerend zou ik zeggen: L E E F !

ferrie (E-mail ) (URL) - 27-09-’05 20:50
Mieke

@ Ferrie: je hebt natuurlijk gelijk! En Willem zegt niet alleen LEEF! maar Leef nu! en dat is een nog veel beter motto.

Mieke - 27-09-’05 21:22
ferrie

probeer ik elke dag waar te maken, meeste dagen gaan goed.

ferrie (E-mail ) (URL) - 27-09-’05 21:29
súsaa

Ik zag net de herhaling van wandelingen op tv met Willem er in. Prachtig! Inderdaad, leef nu en leef vol!

súsaa (URL) - 28-09-’05 00:55
edwin

wat iedereen hierboven al gezegd heeft. ‘dat radioprogramma’ is overigens Kunststof van de NPS en wordt elke werkdag tussen 19:00 en 20:00 uitgezonden op Radio1, zonder twijfel het beste programma van deze radiozender met elke keer een fijn gesprek met iemand uit de kunst of cultuur.

edwin (E-mail ) - 28-09-’05 01:17
Mieke

@ Edwin: dank je wel. Het is idd Kunsstof, een verademing tussen alle andere programma’s op de radio.

Mieke - 28-09-’05 08:21
petra

Het mooiste motto!

petra (E-mail ) (URL) - 28-09-’05 13:45


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.