Hoedjesdag 2005

20 09 05 - 16:14


Vandaag was het de derde dinsdag in september: hoedjesdag in Den Haag. Beatrix had een typische Beatrixhoed op: een blauw plat ding met blauwe struisveren langs de zijkant. Van Maxima had ik hoge verwachtingen gezien die enorme weelderige rode hoed die ze droeg tijdens het huwelijk van PC en Anita, maar het was een vrij brave oranje sisalhoed die ze droeg. En die Laurentien gaat er steeds beter uitzien of ze heeft een andere couturier. Haar hoed was een perfecte match met de jurk die ze droeg in pastelblauwgroen.
Ja en verder valt op dat niet iedereen een goede smaak heeft qua hoeden. Met name de ministers en staatssecretarissen hadden het heel braaf gehouden allemaal. Leuk vond ik het dopje van Melanie Schultz en erg mooi de hoed van Maria van der Hoeven met een delicaat opgerold randje. Wat minder waren de saaie hoed van Ayaan Hirschi Ali en de niet erg bijzondere hoed van Karla Peijs. Femke Halsema kwam gewoon zonder hoed en ziet er dan n natuurlijk ook heel leuk uit. Jammer is dat Erica Terpstra er niet bij was. Zij zorgde altijd voor een origineel schouwspel met haar hoedenkeuze. Volgens Edgar Vos die altijd haar hoeden ontwierp was Erica trendsetter voor de huidige hoedentraditie. Vos zag de hoofddeksels voor Erica Terpstra vooral als een 'modegrapje'. "Je wilt niet dat ze voor gek loopt, maar de hoed mag best opvallend zijn." Zijn meest gewaagde creatie voor Terpstra vond hij zelf de 'teletubbie-hoed', dat was een soort kachelpijp. Ook in de media werd die hoed indertijd ruimschoots getoond. Op plaatje hierboven (klik klik) zie je een collage van hoedjes van eerdere jaren.

elf reacties

petra

Wat jammer dat ik nu moet wachten op het journaal. Ik verheug me al op de hoeden. Bedankt voor de opwarmer.

petra (E-mail ) (URL) - 20-09-’05 16:38
Kaat

Jammer dat hoedjes niet vaker gedragen worden door ‘gewone’ mensen. Ik vind het altijd zo vrolijk staan!

Kaat (URL) - 20-09-’05 19:07
brigitte

Ik vind het ook altijd prachtig al die verschillende hoeden. Ik heb er vandaag ook naar zitten kijken. Jammer dat ik mijzelf belachelijk vind met een hoed. Ik heb er nog nooit een gevonden die ik leuk vond staan.

brigitte (E-mail ) (URL) - 20-09-’05 19:51
V@nM@n

Ik vind dat het hele gedoe eromheen wel weg mag blijven. De Twwede kamer zou ook een afspiegeling van de bevolking moeten zijn. Een goed lopend bedrijfje zogezegd…

V@nM@n (URL) - 20-09-’05 20:03
Anne-Floor

Ik vond het anders maar lelijk wat Laurentien aanhad, hoor. Dat vestje! Ieeee. Eens even kijken of mijn collega’s royalty watchers van het royale forum er al iets over te melden hebben. ;-)

Anne-Floor (URL) - 20-09-’05 20:04
Mieke

@ Anne-Floor: ik heb niet gezegd dat ik het mooi vond wat ze aan had. Alleen dat ze er steeds beter uit gaat zien. Qua uitstraling bedoel ik dan. En ze draagt wel kleding die bij haar past nu. Dat is wel eens anders geweest.

Mieke - 20-09-’05 21:34
Puur Kaat

Sommige hoeden werken bij mij op de lachspieren!

Puur Kaat (URL) - 20-09-’05 22:20
sab

Gewoon lekker jezelf zijn dacht Femke blijkbaar. Heel goed Femke.

sab (URL) - 20-09-’05 23:13
Chantal

Even helemaal off-topic, maar dat zijn de hoedjes van 2004 in die foto…… toch?

Chantal (E-mail ) (URL) - 21-09-’05 10:43
Mieke

@ Chantal: De foto’s van de hoedjes van 2005 waren op dat tijdstip nog niet beschikbaar maar op de site van Anja Meulenbelt vandaag twee mooie hoedjes van SP-leden. Van Bommel droeg de hoed van ‘Robin Hood’ uit protest tegen de ideeënarmoede en het inkomensbeleid van de regering. Van Velzen heeft gekozen voor een creatie van autobanden, verwijzend naar het eenzijdige asfaltbeleid van het kabinet:

Mieke - 21-09-’05 10:49
Anne-Floor

Mieke: Ja, dat ben ik wel met je eens, dat Laurentien er steeds beter uit gaat zien. Maar het kan altijd beter, denk ik dan. ;-)

Anne-Floor (URL) - 21-09-’05 21:59


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.