Hakeldorado

18 09 05 - 11:55


Na ons laatste weekend hakken en raspen bij Marian Huyzer, hadden Hans en ik allebei de smaak van het beeldhouwen weer helemaal te pakken. Daarom gingen we gisteren naar De Hazelaar in Soest om wat beitels en een paar stenen aan te schaffen. Na enig advies van de verkoper koos ik voor een drietal beitels en een klopper. Ook zocht ik nog een stuk albast uit en een stuk prachtige donkere speksteen waar ik al concrete plannen mee heb. De serpertijn is dan het volgende project dat daarna op stapel staat. Ik ben wel heel benieuwd naar die albast omdat die zo prachtig transparant is.
Ik moet echt niet te vaak naar De Hazelaar want je wordt er helemaal hebberig van alle mooie stenen die er liggen en het prachtige materiaal dat ze er verkopen (klik foto voor vergroting). Dat heeft op mij dezelfde aantrekkingskracht als een kantoorboekhandel. Maar ik kon me gelukkig redelijk inhouden. Maar ook Amanda was 'verkocht' en koos een paar kleine stenen uit in hele mooi kleuren waar ze grootse plannen mee heeft (die ik nog niet kan onthullen voorlopige). En we besloten zondag eens lekker te gaan kleien toen we zagen dat er een broodje klei in de aanbieding was voor weinig. We gaan dus zo aan de gang, lekker boetseren! Ik ben heel benieuwd!

zes reacties

mariekfotografeert

Ik krijg een mooi beeld door, drie mensen in de zon lekker aan het werk. Met als resultaat: Drie KunstWerken…

mariekfotografeert (URL) - 18-09-’05 14:50
Amiek

Lekker, geniet ervan!

Amiek (URL) - 18-09-’05 15:02
Amiek

Ik las overigens de titel eerst als hakel-dorado. Was erg benieuwd waar het stukje over ging… ;-)

Amiek (URL) - 18-09-’05 15:02
petra

Niet al deze stenen toch? Veel plezier.

petra (E-mail ) (URL) - 18-09-’05 16:14
Mieke

@ Amiek: ha ha, dat dacht ik wel dat mensen zich daarin zouden vergissen. Het is net zo’n woord als bommelding. :-)

Mieke - 18-09-’05 17:27
marian

Ik ken het gevoel van hebberigheid. Ben erg benieuwd naar het resultaat. Ik wacht met spanning jullie uitnodiging van jullie eerste expositie af. :-) Erg leuk om te lezen waar mijn workshop toe kan leiden.

marian (E-mail ) - 18-09-’05 18:56


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.