200 euro: lust of last?

15 09 05 - 00:03


Ooit wel eens geprobeerd met een biljet van tweehonderd euro te betalen? Dat lukt dus niet. Er is geen winkel die het accepteert. Zelfs als ze een bordje bij de kassa hebben met de tekst: "wij accepteren geen biljetten van 500 euro", accepteren ze nog geen biljet van 200. Ik was al tevergeefs met mijn biljet van 200 het hele dorp door geweest toen ik ineens een geweldig idee kreeg. Naar de bank natuurlijk! Vlakbij de supermarkt zit een filiaal van Fortis. Ik ging er binnen en het leek wel alsof ik een gewoon kantoor binnen was gegaan. Geen loket te bekennen. Wel twee dames.
Ik vroeg: "Kan ik hier geld wisselen?". "Nee", zei de ene dame, "dat kan tegenwoordig hier niet meer". Mijn klomp brak en dat zei ik ook. Het bleek dat ik wel kon storten als ik een rekening had bij Fortis en dan buiten bij de automaat weer pinnen maar gewoon wisselen (een biljet van 200 voor vier van 50) dat kan niet. Ik heb geen rekening bij Fortis en daar ben ik ook maar blij mee. Je zult toch een bank hebben die geen geld in huis heeft.
Morgen maar eens even naar mijn eigen bank. Kijken hoe het daar loopt allemaal. Ik vind het in ieder geval zot dat er allerlei biljetten zijn waarmee je niet kunt betalen. Het is overigens uit onderzoek gebleken dat meer dan de de helft van het aantal valse biljetten de waarde van 50 euro hebben dus al die weigering van biljetten levert ook niet het gewenste resultaat op.

twaalf reacties

Leibele

Zelfs de banken hebben geen cash meer in huis.Ze stoppen het allemaal in hun gleuf.Daarom zijn ze zo open ingericht tegenwoordig.Er valt gewoon niets te halen

Leibele (URL) - 15-09-’05 02:00
brigitte

Ik denk dat het niet willen accepteren van die biljetten in winkels ook voor een groot deel te maken heeft met wisselgeld problemen. Ze hebben er al een hekel aan als je ‘s ochtends met ? 50,= betaald want als ze zo een paar klanten gehad hebben zitten ze zonder wisselgeld. En die Fortisbank werkt hier precies hetzelfde. Ook niet mijn bank. Doe dan maar de ABN-AMRO hier. Daar kon ik laatst ook gewoon nog dollars omwisselen voor cash. Ga daar nog maar eens om tegenwoordig ;-) (En ze zijn hier ook nog een avond per week open en op zaterdagochtend)

brigitte (E-mail ) (URL) - 15-09-’05 07:04
Anne-Lise

Ik had dat afgelopen zondag. Gelukki8g was er een GWK open.

Anne-Lise (URL) - 15-09-’05 07:56
Chantal

Dat is weer echte Hollandse bureaucratie. Waar moet je dan die 200 euro wisselen? Hoe kom je er eigenlijk aan, en beter oe kom je er weer vanaf????

Chantal (E-mail ) (URL) - 15-09-’05 11:22
Chantal

Ze hadden zulke grote coupures beter niet kunnen uitvinden, als ze toch nergens worden aangenomen, is mijn inzicht, net als de kleine muntjes van 1 en 2 cent, ook onzin.

Chantal (E-mail ) (URL) - 15-09-’05 11:22
Ronald

Als ik een grote aankoop heb, en groot geld, mag dat niet geweigerd worden vind ik. Vanaf 150 euro dienen ze het gewoon te accepteren.

Ronald (URL) - 15-09-’05 16:27
petra

Heb ik ook gehad. En wat dacht je van wisselgeld (munten). Dat moet je tegenwoordig dus ook kopen!

petra (E-mail ) (URL) - 15-09-’05 20:27
V@nM@n

Aan de andere kant hoe kom je aan een biljet van 200 Euro. Zoveel zakgeld krijg ik niet van mijn vrouw…

V@nM@n (URL) - 15-09-’05 22:00
Morpurgo.nl

Bij ons staat geen 200 en 500

Morpurgo.nl (E-mail ) (URL) - 15-09-’05 23:14
jelle

Ongelofelijk kom ik aan de kassa tot een bedrag van 122 euro mag ik niet met 200 betalen. heb ik me zooi in die bak laten liggen.
en gezegd ruim het zelf maar op vervolgens het zelfde gedaan bij een andere kassa om het duidelijk te maken.

toch nog lol gehad toen want ik heb na wat stampij, een verbod gehad op de winkel haha. Naar de bank gegaan die wilt het ook niet accepteren. dan maar 20 euro tanken en wisselgeld ontvangen. probleem opgelost.

jelle - 07-07-’09 17:21
Bob

@jelle Dat is een goeie actie, dank voor de tip haha

Bob (E-mail ) (URL) - 08-08-’10 11:48

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.



(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.