Klamboe

12 09 05 - 13:49


Ik heb vandaag een nieuwe klamboe besteld. Mijn oude heeft in de loop der tijden een paar gaatjes opgelopen en is ook een beetje klein. Wellicht kan die nog dienst doen in de logeerkamer. Maar gezien het aantal muggen dat hier 's avonds en 's nachts in huis rondwaart is een goede klamboe geen overbodige luxe. Ik heb er betrekkelijk weinig last van maar dat is ondermeer te danken aan Hans die buitengewoon aantrekkelijk wordt gevonden door alle soorten muggen. Ze gaan dan ook massaal op hem af, zowel de onschuldige langpootmuggen die om zijn hoofd fladderen als de zoemende steekmuggen. Wist je trouwens dat alleen de vrouwtjesmuggen steken? Ze hebben bloed nodig als krachtvoedsel om eitjes te kunnen leggen zodat ze weer nieuwe muggen kunnen produceren die weer bloed nodig hebben als krachtvoedsel etc. Maar hoop gloort aan de horizon met een prachtige klamboehemel die hopelijk binnenkort zal worden bezorgd (klik voor vergroting).

negen reacties

brigitte

Wij hebben dit jaar nog helemaal niet zoveel last van muggen gehad. Maar onze klamboe ligt ook al klaar voor het geval we hem weer nodig hebben.

brigitte (E-mail ) (URL) - 12-09-’05 14:12
Anne-Floor

En wederom zeg ik: ben ik even blij dat ik nog nooit door een mug gestoken ben, want hier zitten er ook nogal wat. Maar zo’n klamboe is natuurlijk evengoed gaaf. Stiekem wil ik er ook wel een! :-)

Anne-Floor (URL) - 12-09-’05 15:58
chantal

Het lijkt me zo benauwend om onder een een klamboe te slapen, is dat ook zo? Ik heb weleens overwogen er eentje te kopen, maar dat weerhoudt me ervan, terwijl ik wel altijd een doelwit ben voor de muggen.

chantal (URL) - 12-09-’05 17:06
marian

Het gesprek over muggen heeft blijkbaar meteen tot actie aangezet. Ik wens jullie vanaf nu muggenvrije nachten!

marian (E-mail ) - 12-09-’05 17:17
Amiek

Muggen zijn dol op mij. Ik heb ooit ook een klamboe gehad, maar ik werd niet echt blij van de katten die erin gingen hangen. Toen ik hem na de winter weer van zolder haalde, zat er een dooie muis in, die met zijn pootjes verstrikt geraakt was van het gaas. De klamboe heeft het bij dus niet erg lang volgehouden.

Amiek (URL) - 12-09-’05 17:38
Mieke

@ Chantal: het valt wel mee met dat benauwde hoor! Het is gaas per slot van rekening en je kijkt er doorheen. En deze – die ik nu heb besteld – is rechthoekig en hangt niet zo schuin over je bed dus dan is het nog minder.

Mieke - 12-09-’05 18:06
Leibele

Vroeger hadden we die dingen toch alleen in Nederlands Indie?Hier liepen we altijd met een krant over het bed te hollen.

Leibele (URL) - 12-09-’05 18:40
Tim

Bij ons is E. “het lekkere hapje”. :-)

Tim (URL) - 12-09-’05 20:36
sab

Wist je trouwens dat alleen mannetjes muggen zoemen.

sab (URL) - 12-09-’05 22:45


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.