Hakken en raspen

11 09 05 - 18:12


Wij zijn gisteren en vandaag aan het hakken, rapsen en vijlen geweest. Een vriendin van ons geeft workshops beeldhouwen en we hadden al lang afgesproken dat na het speksteen raspen van de vorige keer we nu ook eens zouden gaan hakken. Maar daarvoor moet je dan wel twee dagen uittrekken. Na de bloedhete en benauwde nacht met knetterend onweer van vrijdag op zaterdag waren we zaterdagochtend niet bepaald in the mood. Maar eenmaal voorzien van steen, bok, beitel en hamer vonden we toch al snel de rust om heerlijk aan het werk te gaan met onze stenen. Marian leert ons: laat je leiden door de steen dus dat doen we dan. Maar zo'n steen leidt niet altijd even duidelijk voor de relatieve leek zoals wij. Ik had gisteren echt een paar dipjes dat ik echt niet meer wist hoe nu verder te gaan. We hebben er grapjes over lopen maken, over mijn proces en ik dacht er al over om mijn a.s. beeld 'worsteling' te noemen. Toen we gisteren eind van de middag nog even aan een glaasje rosé zaten had ik er een hard hoofd in hoe het verder moest, een hakkersblock zogezegd. Hans en ik waren allebei zaterdag ook echt moe na een dag hard werk.
Vanmorgen waren er weer een aantal 'nieuwe mensen' en begonnen we weer fris. Het was lekker weer om buiten te werken en ik had bedacht hoe ik verder zou gaan na mijn dip van gisteren. Dat bracht licht in de duisternis, zeker toen Marian er nog wat adviezen bij gaf. Uiteindelijk ben ik best tevreden met het resultaat dat er eind van de middag op de 'tentoonstellingsplank' lag. De foto laat een stukje van die plank zien. Op de foto (klik klik) staan de werkjes van Hans en van mij. Ik ben benieuwd of jullie ze herkennen. Hint: ze lijken qua stijl allebei wel op de kunstwerken van de workshop van vorig jaar die we bij Marian deden.
Als je het nog nooit gedaan hebt dan kan ik het je echt aanraden (als je het al kent hoeft dat niet meer). Het is heel rustgevend en je komt in een soort trance waarbij je alle zorgen en gedachten even helemaal kwijt bent. Heerlijk dus, een soort weekend vakantie van jezelf. Lunch wordt verzorgd en de dag wordt afgesloten met een wijntje. Wat wil je nog meer? Meer weten over de workshops? Kijk hier.

negen reacties

brigitte

Ja ik wil nog steeds en ben het nog niet vergeten.

brigitte (E-mail ) (URL) - 11-09-’05 21:36
Leibele

Spierpijn en blaren op de handen?

Leibele (URL) - 11-09-’05 22:11
marian

goh, wat een leuke workshop hebben jullie gedaan! En wat het allemaal allemaal met je doet…

marian (E-mail ) - 12-09-’05 09:08
Mieke

@ Leibele: nee hoor, geen blaren en ook geen spierpijn. Wat last van mijn rug omdat ik niet gewend bent zo lang te staan en wellicht ook omdat ik niet echt op mijn houding heb gelet (zo ge?nvolveerd was ik bezig).

Mieke - 12-09-’05 10:15
henriette

Het lijkt mij ook wel leuk om eens te doen.

henriette (URL) - 12-09-’05 10:55
Chantal

Wat leuk om op deze manier iets te creeeren……

Chantal (E-mail ) (URL) - 12-09-’05 11:48
Puur Kaat

Verschillende mensen in mijn omgeving zijn verslingerd aan beeldhouwen. Heel bijzonder om te zien wat voor moois er uit zo’n blok steen tevoorschijn komt.

Puur Kaat (URL) - 12-09-’05 11:55
Marmein

Ik gok er op dat de werkstukken links en rechts van het vierkante blok liggen (of is het staan ? )

Marmein (URL) - 12-09-’05 13:07
Mieke

@ Marmein: dat is goed maar welke is dan van mij en welke van Hans?

Mieke - 12-09-’05 13:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.