Contradictio in terminis

30 08 05 - 14:24


Vandaag stond er een berichtje op de nieuws RSS feeds: "Oudste mens van de wereld overleden". Ik bestrijd dat met klem, immers nu Hendrikje van Andel overleden is is iemand anders op datzelfde moment de oudste mens ter wereld. Er is gewoon altijd een oudste mens ter wereld, hoeveel mensen er ook overlijden. Je zou eigenlijk kunnen constateren dat de oudste mens ter wereld onsterfelijk is. En dan te beweren dat iemand die onsterfelijk is is overleden, dat is een contradictio in terminis. Daar zijn er trouwens heel veel van in het normale spraakgebruik. Wat dacht je van: Vrije School, military intelligence, wereldburger, marktwerking in de zorg, duurzame ontwikkeling of je PC beveiligen met Microsoft software. Op het plaatje een fractal met de titel 'Yin en Yang' (klik voor vergroting) wellicht ook een contradictio in terminis.

vier reacties

brigitte

Toen ik vanochtend zo’n berichtje op Fok las dacht ik precies hetzelfde. k vergeet altijd hoe het heet, maar nu weet ik het weer :)

brigitte (E-mail ) (URL) - 30-08-’05 15:01
Irene

Mee eens, maar dan ook vol-ledig ;-)

Irene (URL) - 30-08-’05 16:26
V@nM@n

Zo ben ik ooit de jongste wereldburger geweest…

V@nM@n (URL) - 30-08-’05 19:44
Mieke

@ VanMan: heeee wat toevallig, ik ook (jokerp)

Mieke - 30-08-’05 20:06


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.