Gratis openbaar vervoer

28 08 05 - 21:36


Hans en ik zijn een groot deel van het weekend op de Uitmarkt geweest waar we erg veel optredens gezien en gefotografeerd hebben. We hadden steeds de auto geparkeerd in Amsterdam-Zuid waar het parkeren een stuk goedkoper is dan op het Museumplein en op zondag zelfs gratis. Bovendien brengt tramlijn 5 je in een wip naar het Museumplein. Toen we gisteren volkomen bekaf weer terug gingen naar de auto hoefden we niet te betalen in de tram. "Loop maar door", zei de de bestuurster zachtjes. Het vreemde was dat mensen voor en achter ons wel gewoon moesten betalen. We vonden het vreemd maar prettig dus we lieten het ons lekker aanleunen. Toen ik vanavond (eerder dan Hans) weer terug ging naar de auto en in tram 5 stapte op het Museumplein wilde ik betalen en de bestuurster zei zachtjes: "het is goed zo". Ik verstond haar eerst niet en moest haar vragen het te herhalen. Ook toen moesten de mensen achter mij gewoon betalen. Een patroon begon zich af te tekenen dat vroeg om een verklaring. Er zijn een aantal mogelijkheden (waarvan ik er ondertussen zelf eentje gekozen heb als meest waarschijnlijk) die verklaren waarom het GVB mij ineens gunstig gezind is. Wat denken jullie?
vijf reacties

Leibele

Het is een proef om het zwartrijden tegen te gaan.Job Cohen is waarlijk heel kreatief.

Leibele (URL) - 28-08-’05 21:50
Anne-Lise

Dat lijkt hetzelfde te zijn als waarom wij aan de grens nooit gecontroleerd werden vroeger en iedereen voor en achter ons wel. Zelfs als de douaniers actie voerden door iedereen te controleren. Maar waarom? Mijn ouders zeiden dat dat kwam omdat wij kinderen er zo schattig uitzagen. Dus ik ga voor optie 2.

Anne-Lise (URL) - 28-08-’05 23:47
Chantal

Lekker laten aanleunen en ervan genieten, niet teveel over nadenken.

Chantal (E-mail ) (URL) - 29-08-’05 11:16
IngKey

Wat de reden ook is, zo’n mazzeltje is nooit verkeerd! :-)

IngKey (URL) - 29-08-’05 12:52
Mieke

Ook gek is trouwens dat we de ene keer 1.30 per persoon moesten betalen voor het ritje dat de keer erna 2.40 kostte. Maar goed, uiteindelijk ben ik er toch nog heel voordelig vanaf gekomen.

Mieke - 29-08-’05 14:09


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.