Laat ook een zwerfboek achter

26 08 05 - 02:05


Ik zag een herhaling van Villa Felderhof met Ronald Giphart en Eric Hulzebosch. Dat was om meer dan één reden opmerkelijk maar de reden waarom ik het hier noem is omdat Eric Hulzebosch vertelde nog NOOIT een boek te hebben gelezen. Reden voor mij om de actie van Punt.nl te willen steunen in hun actie zwerfboek: ze willen zo veel mogelijk mensen stimuleren om op vrijdag 26 augustus a.s. een zwerfboek in omloop te brengen (een andere dag mag ook natuurlijk).
Het idee is niet nieuw maar het is volgens mij wel de eerste keer dat het in Nederland op grote schaal wordt gedaan. Ik heb onlangs mijn boekenkast opgeruimd en daar zijn wat boeken uit overgebleven die ik wel wil wegdoen maar zonde zijn om weg te gooien. Kortom perfecte kandidaten om zwerfboek te worden. Ik doe mee met één of meerdere zwerfboeken. De bedoeling is dat je deze tekst voorin het boek aanbrengt. Voor meer instructies en ook voor de wijze waarop je de wederwaardigheden van je boek kunt volgen kun je hier terecht. Mijn boek (Het dagboek van Bridget Jones) is via de site te volgen bij deze link. Nou is het wachten alleen nog op een actie zwerfcomputer, dan kan ik eindelijk al die overjarige Mac-jes eens een zinnige toekomst bieden.

tien reacties

brigitte

Dat is een leuk idee. Maar ik ga vandaag helemaal niet weg. Ik zou niet weten waar ik er een achter zou moeten laten. Ik weet ook niet of ik afstand zou kunnen doen van zo’n boek als ik het een goed boek vond ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 26-08-’05 07:08
petra

Dan liggen overal de suffe boeken die niemand wil bewaren?

petra (E-mail ) (URL) - 26-08-’05 07:23
Mieke

@ Petra: dat hangt natuurlijk van jezelf af. Als jij een suf boek weggeeft en iedereen doet dat dan klopt dat. Ik doe het dagboek van Bridget Jones deel I weg en dat vinden heel veel mensen niet suf. Ik vond het trouwens ook veel leuker dan de film.

Mieke - 26-08-’05 09:11
mis

leuk dat je meedoet, ik maak een logje voor je boek!

mis (URL) - 26-08-’05 10:25
Chantal

Dat is toch net zoiets als Bookcrossers…… ik zag dat gisteren op het nieuws. In Nederland zijn daar zo’n 5000 deelnemers aan. Leuk initiatief.

BTW: ik heb die aflevering ook gezien, wat een ‘leeg’ en oppervlakkig figuur is die Hulzebosch eigenlijk. Jammer, want Giphart deed echt zijn best om te binden met hem, maar daar stond hij gewoon niet voor open.

Chantal (E-mail ) (URL) - 26-08-’05 10:47
IngKey

Ik ken iemand die wil iets met zwerfkunst gaan doen. Misschien kan zij je Macjes wel gebruiken. ;-)

IngKey (URL) - 26-08-’05 11:06
Mieke

@IngKey: ik wil er wel snel vanaf dus als je iemand weet laat die me maar ff mailen.

Mieke - 26-08-’05 13:10
Mieke

@ Mis: dank je :-)

Mieke - 26-08-’05 13:17
Leibele

Zwerven is in sinds Balkenende II.

Leibele (URL) - 26-08-’05 13:34

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.