Burgerbuddy II

26 08 05 - 16:32


Van de week schreef ik een logje over een initiatief dat ik had gevonden: Burgerbuddy. Gisteren kreeg ik een mailtje terug van de initiatiefnemers van dit leuke project.
Dank je wel voor je aanmelding als burgerbuddy. Er hebben zich inmiddels meer dan honderdvijftig burgerbuddy's aangeboden tegen bijna vijftig bestuurders die graag geadopteerd zouden willen worden. We zullen kijken of we jou aan een geschikte ambtenaar of politicus kunnen koppelen. Daarbij gaan we als volgt te werk:
  1. We bieden iedere bestuurder drie mogelijke burgerbuddy's aan.
  2. Op basis van hun aanmeldformulieren besluit de bestuurder door welke van die drie hij of zij het liefste geadopteerd zou willen worden.
  3. De uitverkoren burger besluit op basis van het aanmeldformulier van de bestuurder of hij of zij met diegene in zee zou willen.
  4. Tijdens een eerste ontmoeting kijken burger en bestuurder of het klikt en hoe ze het burgerbuddycontact verder vorm zouden kunnen geven.
Uiteraard zullen we onze uiterste best doen om alle burgers en bestuurders die zich voor de Burgerbuddy melden aan een passend maatje te helpen. We houden je op de hoogte van onze vorderingen. Je hoort nog van ons! Veel groetjes van Wonder
Ik weet niet of er tussen jullie ook mensen zijn die de vragenlijst in hebben gevuld maar ik heb gekozen voor iemand uit 'Den Haag' en niet iemand uit mijn eigen gemeente. Waar ik nou wel benieuwd naar ben is bijvoorbeeld hoe de verhouding is tussen landelijke bestuurders/politici en lokale. Ik moet trouwens wel bekennen dat ik de respons van de bestuurders/politici wel tegen vind vallen maar misschien komt dat wel omdat de actie nog niet zo erg bekend is. Wordt vervolgd want zoals beloofd hou ik jullie op de hoogte van nieuws zodra ik dat heb.

negen reacties

Anne-Lise

Volgens mij zijn allerhande recessen nog niet afgelopen. Dus ik denk dat veel politici nog niet echt van deze actie doordrongen zijn.

Anne-Lise (URL) - 26-08-’05 17:44
Chantal

Ik ben benieuwd wie je toegewezen krijgt.

Chantal (E-mail ) (URL) - 26-08-’05 19:05
V@nM@n

Ben benieuwd naar je ervaringen. Ik vind het al positief dat je zo snel een reactie hebt…

V@nM@n (URL) - 26-08-’05 19:49
brigitte

Leuk hoor, ik wacht met gepaste nieuwsgierigheid mee af. Ik ben er bijna van overtuigd dat jij wel een bestuurder zult vinden.

brigitte (E-mail ) (URL) - 26-08-’05 19:59
petra

Toch wel een snelle reactie ik ben benieuwd.

petra (E-mail ) (URL) - 27-08-’05 10:37
GeeSpot

Ik plaatste dit initiatief op een onafhankelijk Arnhems politiek forum. Erg grappig om de verschillende reacties te zien. Ik hou wel van dit soort initiatieven!

GeeSpot (E-mail ) (URL) - 27-08-’05 11:03
Leibele

Ik heb nu maar eens gekeken bij Wonder.En heb me maar eens aangemeld voor die Wondernieuwsbrief.Het heeft een hoog jaren zestig/Provo/Kabouter gehalte.Ludiek,dat is de beste omschrijving.Ik ben benieuwd naar jouw avonturen met die Haagse meneer of mevrouw die jij gaat “sponseren”.Succes.

Leibele (URL) - 27-08-’05 11:12
Curse of Millhaven

hoeist nou? zijn jullie al Burgerbuddy? ik wel!

Curse of Millhaven (URL) - 07-12-’05 19:56
Mieke

@ Curse of Millhaven: Ik heb me wel opgegeven maar ben nog niet opgeroepen tot actieve dienst :-(

Mieke - 09-12-’05 11:09


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.