Burgerbuddy

24 08 05 - 14:39


Ik kwam vanmorgen zo'n leuk initiatief tegen: burgerbuddy. Dat is een burger die een bestuurder (ambtenaar of politicus) 'adopteert' en contact met hem of haar aan gaat om diegene te steunen, te coachen, te informeren en te inspireren bij zijn of haar werk. In principe is zo'n match voor een half jaar en daarna kun je als koppel verder gaan als het van weerszijden goed bevalt of met iemand anders gematcht worden. Zowel burgers als bestuurders kunnen zich vrijwillig aanmelden voor het project.
De bedoeling van het project is om de kloof tussen bestuurders en samenleving te verkleinen. Waarom zou de politiek daartoe het initiatief moeten nemen als de burgers dat ook kunnen. Ik heb me opgegeven en ben benieuwd of en aan wie ik gekoppeld wordt. Ik hou jullie op de hoogte.
Op het plaatje een schilderij van Atelier De Elzenbosch van een tweespan trekpaarden (klik voor vergroting). Als die elkaars buddy niet zijn dat gaat het zeker mis.

vijftien reacties

brigitte

Haha, geweldig Mieke, echt iets voor jou!

brigitte (E-mail ) (URL) - 24-08-’05 16:03
V@nM@n

Wij wachten even op jouw ervaringen…

V@nM@n (URL) - 24-08-’05 19:26
GeeSpot

Geweldig initiatief! Als de hectiek hier een beetje achter de rug is, ga ik me zeker aanmelden!

GeeSpot (E-mail ) (URL) - 24-08-’05 20:41
Mieke

@ Geespot: het leek me idd ook wel iets voor jou (h)

Mieke - 24-08-’05 21:48
IngKey

Een bestuurder steunen en coachen …. klinkt goed!

IngKey (URL) - 24-08-’05 22:59
Leibele

Een bestuurder steunen en coachen?Ik pieker er niet over.Een bestuurder heeft zelf gekozen zo,n baan te nemen.Nog effe en we moeten ook de vuilnisman coachen.Het klinkt wel allemaal aardig maar het end is zoek.

Leibele (URL) - 25-08-’05 00:26
Mieke

@ Leibele: ik noemde ook nog informeren en inspireren hoor :-)

Mieke - 25-08-’05 00:35
petra

Goed idee!

petra (E-mail ) (URL) - 25-08-’05 07:19
Leibele

Mieke,een echte bestuurder gaat zelf achter info aan en inspiratie moet ie zelf hebben.Als deze eigenschappen allemaal ontbreken is zo iemand niet geschikt voor zo,n job.Straks zijn er geen ambtenaren(betaalt) meer maar alleen nog burgerbuddys.Wel goedkoop natuurlijk wat de personeelskosten betreft voor de overheid.

Leibele (URL) - 25-08-’05 11:44
ingrid

@ leibele goed gezegd, heel stoer dat zeg ik ook al heel de tijd tegen mijn collegae ambtenaren…waarom zouden we ons best doen om voor die burger resultaats- en klantgericht te werken…gezien de waardering die je er voor terug krijgt… mij best hoor,wij lossen de problemen wel alleen op, (geloof me het werkt voor ons zo ook veel makkelijker, zonder pottenkijkers) alleen kom daarna niet zeuren dat je er nix van jezelf in terug vindt en dat het allemaal boven je hoofd gaat….

ingrid (E-mail ) - 25-08-’05 18:39
Mieke

Ik ben het er wel mee eens dat een goede bestuurder of politicus zich zelfstandig op de hoogte zou moeten stellen van wat er speelt in de samenleving. Alleen ik weet dat het in de praktijk gemakkelijker gezegd is dan gedaan, ook al omdat de hoeveelheid informatie die deze functionarissen moeten verwerken gigantisch is. En ik denk ook eigenlijk niet dat een burgerbuddy een verlichting van het werk zou betekenen. Als het goed klikt wel een verdieping en kwalitatieve verbetering maar zeker niet minder werk.

Mieke - 25-08-’05 18:43
ingrid

en dan zou ik het belangrijkste begot nog vergeten @ mieke, heel erg bedankt voor je engagement..zulke dingen zijn voor ons echt heel belangrijk, en niet omdat we zo incompetent zouden zijn, maar om onze dienstverlening te kunnen verbeteren, (wat dat is wat wij ambtenaren goed willen doen, diensten verlenen)

ingrid (E-mail ) - 25-08-’05 18:47
Mieke

(blush)

Mieke - 25-08-’05 19:00
Leibele

@Ingrid: Ik heb het de hele tijd over politici,NIET over ambtenaren.Dat zijn gewone werknemers die hard werken.

Leibele (URL) - 27-08-’05 11:17
Mers

ik b?n Burgerbuddy, kan het iedereen aanraden!

Mers (URL) - 02-11-’05 22:33


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.