Kadootje van Cross

18 08 05 - 09:21


Mijn vader was een liefhebber van pennen en andere mooie kantoorspullen. Ik was de enige van zijn dochters die snapte dat je gewoon zomaar voor de lol een uur kunt rond dwalen in een winkel voor kantoorbenodigdheden. En soms deden we dat dan wel eens samen: snuffelden we tussen de visitekaartjesmapjes, roken aan de leren schrijfmappen of voelden hoe bepaalde pennen in de hand lagen. Het lag dan ook altijd al voor de hand dat ik zijn setje gouden Crosspennen (pen en potlood) zou erven. Hij heeft dat aan mij gegeven wetend dat ik er veel plezier van zou hebben. Van een goede vriend kreeg ik er een bijpassende gouden vulpen bij en dat geheel vormt een prachtig setje waar ik heel zuinig op ben.
Sinds twee weken schrijf ik weer met de vulpen. Daar zat vroeger altijd zo'n pompje bij waardoor je hem niet alleen met van die losse vullingen kunt gebruiken maar ook met andere kleuren inkt uit een potje kunt schrijven. Ik heb ooit prachtige donkerrode inkt gekocht dus ik zocht me suf naar die converter, zoals dat pompje heet. Alles op zijn kop gezet en nergens te vinden. Ten einde raad nam ik contact op met Cross Europa wat de kosten waren van zo'n ding en waar ik dat zou kunnen krijgen.
Na wat heen en weer mailen over het type vulpen dat ik bezat deelden ze me mee dat ze de converter gratis en voor niks aan mij zouden opsturen. Eergisteren kwam hij en helemaal enthousiast pakte ik de envelop van Cross uit om tot de ontdekking te komen dat de converter niet past. Wat een teleurstelling. Maar even voor de zekerheid een foto gemaakt van mijn pen en nog een mailtje plus foto naar Cross. Het blijkt dat ik een pen bezit die niet meer verkocht wordt en een 'collectors item' is. Daar past een iets andere converter in dan ik had gekregen. Een tweede converter werd naar mij opgestuurd en die heb ik zojuist gevuld met Ruby-kleurige inkt. Helemaal happy ben ik. Mijn dierbare schrijfsetje weer helemaal compleet. Zo zie je maar weer eens dat het de moeite waard is om een kwaliteitsproduct te kopen want de service is fantatisch. Thanx Cross, you made my day!

acht reacties

brigitte

Dat is inderdaad geweldig. Ik ben ook zo dol op dat soort ouderwetse “gadgets” mijn vader was ook een liefhebber, maar een echte Cross heeft hij volgens mij niet.

brigitte (E-mail ) (URL) - 18-08-’05 09:49
Downer

Wat leuk! Ideaal toch dat internet waardoor je zoiets dan toch weer voor elkaar krijgt. Prachtige set, het was al bijzonder om de herinneringen, nu je weet dat het om een collectors item gaat vast nog meer :-)

Downer (URL) - 18-08-’05 10:43
Chantal

Ik ben ook een liefhebber van mooi schrijfgerei, pennen en schrijfmappen, heuse leren met opbergvakken en dan een pracht van een vulpen. Het schrijft zoveel mooier en prettiger en het is ook veel persoonlijker om eens een handgeschreven brief of kaart te versturen.

Chantal (E-mail ) (URL) - 18-08-’05 11:44
V@nM@n

Dat is inderdaad service na al die jaren. Jammer dat het aantal speciaalzaken waar je deze dingen vroeger kon kopen steeds vaker vervangen worden door Read shop e.d..

V@nM@n (URL) - 18-08-’05 20:08
Kaat

Wat ontzettend goed van Cross. Dat maak je niet meer zo vaak mee, dit soort acties.

Kaat (URL) - 18-08-’05 21:35
Marleen

Wat geweldig. Ik kan ook zo genieten van mooie pennen. Kom graag in een (kantoor)boekhandel om alles te bekijken!

Marleen (URL) - 18-08-’05 22:24
Puur Kaat

Mooi vind ik dat, zo’n dierbaar bezit.

Puur Kaat (URL) - 19-08-’05 00:14
Anne-Lise

Goede service. Van dat soort bedrijven houfd ik wel.

Anne-Lise (URL) - 19-08-’05 00:39


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.