Levenslessen

08 08 05 - 11:31


Ik was gisteren in het Universiteitsmuseum in Utrecht bij de Sidrac tentoonstelling (waar ik al eerder over schreef) en daar kom je nog eens wat aan de weet. Wist je bijvoorbeeld dat een vrouw een baarmoeder heeft met zeven afdelingen? Daar kun je dus als je 7 x per dag met je vrouw sex hebt tot 7 kinderen maximaal in verwekken. Er zitten vier afdelingen aan de ene kant en drie aan de andere. De ene is voor jongens en de andere voor meisjes en mocht een zaadje in het midden een eitje terecht komen dan wordt het wis en waarachtig een hermafrodiet.
Heel leerzaam vond ik de wereldbol waarop we drie continenten zien gescheiden door een zee. Aan de andere kant, die we niet zien, is nog een continent maar daar wist Sidrac het fijne niet van. Even verderop kun je zien hoe de klimaatzones verdeeld zijn en waar mensen wonen met welke huidskleur want ook daarvoor had Sidrac een mooi model.
Nog veel meer wetenswaardigs is er te zien en te leren. Over de humorenleer (dat zijn lichaamssappen die met temperamenten korresponderen), over astrologie en astronomie en over relatieproblemen. Mocht er zich nog iemand afvragen of je goed moet zijn voor armen, of je altijd iedereen moet groeten en of je je vrouw mag slaan als ze zich misdraagt, Sidrac heeft overal een antwoord op.

twee reacties

brigitte

Geweldig. Lijkt me leuk om ook eens te zien.

brigitte (E-mail ) (URL) - 08-08-’05 11:59
Chantal

Een leerzame dag!!!

Chantal (E-mail ) (URL) - 08-08-’05 11:59


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.