Heel bijzonder

06 08 05 - 12:02


Als iemand in onze familie zegt dat iets 'bijzonder' of 'speciaal' is of nog beter 'apart' dan is dat niet best. Dan wordt daar over het algemeen mee bedoeld dat we zo gauw niks weten te zeggen dat aardiger of passender is dan dat. Ik moet dan ook altijd even grinniken als mensen - heel oprecht - dat soort uitroepen slaken en echt een compliment bedoelen te geven.
Ik herinner me dan weer die feestavond waarop A., de tweede vrouw van mijn vader, zich had uitgedost in een jurk in alle kleuren van de regenboog die er uit zag alsof hij binnen een meter afstand van open vuur spontaan vlam zou kunnen vatten. De stof was een kruising tussen lurex en trevira2000 (voor wie nog weet wat dat is) en glom je tegemoet. Ze vond hem zelf kennelijk prachtig en ze raakte er ook maar niet over uitgepraat. "Vind je mijn jurk niet mooi?", vroeg ze iedereen die ze sprak. De meeste mensen maakten zich er vanaf met een gemompeld 'ja' maar zo niet mijn zus. Ik zag haar worstelen om een goed antwoord te gaan geven toen ook haar de vraag werd gesteld. A. deed nog een duit in het zakje toen ze even moest wachten op het antwoord: "Ontzettend mooi is hij, vind je ook niet? En hij was ook heel duur!". Waarop mijn zusje, bang dat de superlatieven alleen nog maar verder zouden toenemen, riep: "ja A., het is een ehm heeeeel bijzondere stof!". En omdat ze met haar gezicht naar me toe stond en ze me recht aankeek kon ik precies zien wat ze daarmee bedoelde.
A. was ondertussen helemaal tevreden met het antwoord en had Ć¼berhaupt zelden oog voor welke nuance dan ook dus die miste de interactie tussen mijn zus en mij volledig. Bij mij biggelden ondertussen de tranen van het lachen over mijn wangen, om de tekst maar vooral ook om de mimiek van mijn zus. En ook zij hield zich niet langer goed dus we hebben in een hoekje even staan bijkomen.
Dus je begrijpt, als iets heeeeel bijzonder is dan ziet het er niet uit zoals op het plaatje hier boven (klik voor groter).

tien reacties

Kaat

Net zoals Herman Finkers met zijn ‘Het is een lief kind’ bij de hele lelijke baby.

Kaat (URL) - 06-08-’05 12:23
brigitte

Ja nu moet ik natuurlijk wel even oppassen hoe ik nu mijn reactie zal formuleren ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 06-08-’05 12:58
petra

En Hans Teeuwen vindt dat je altijd eerlijk moet zijn…

petra (E-mail ) (URL) - 06-08-’05 16:08
Mieke

@ Petra: Maar dat is natuurlijk het geniale van die reactie van mijn zus: heeeeel bijzondere stof was buitengewoon eerlijk.

Mieke - 06-08-’05 16:20
henriette

Ik vind vragen als, ‘Vind je mijn jurk niet mooi?’ taalkundig zeer moeilijk.

henriette (URL) - 06-08-’05 16:51
Mieke

@ Henriette: het was letterlijk de tekst die ze sprak. Maar je hebt gelijk :-)

Mieke - 06-08-’05 19:19
V@nM@n

Een geweldig mooi stukje heb je ervan gemaakt…gewoonweg prachtig…

V@nM@n (URL) - 06-08-’05 19:49
Mieke

@ VanMan: LOL

Mieke - 06-08-’05 20:46
Downer

Ik vind het een mooie oplossing als je liever niet keihard wilt zeggen hoe je er werkelijk over denkt :-)

Downer (URL) - 07-08-’05 02:33
Puur Kaat

Ha, hilarisch herkenbaar!

Puur Kaat (URL) - 07-08-’05 10:06


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.