Parade: Kauw

31 07 05 - 00:12


Ze hadden haar al een keer met een leuke pantomime geprobeerd te verleiden om een kaartje te kopen, de Transformers, door de papieren loper voor haar uit te rollen en haar de hand te reiken. En trouwens toen we bij de centrale kassa stonden zei ze ook al dat ze wel naar Kauw wilde. Dus toen we voor de tweede keer die avond door één van de Transformers werden aangeklampt die ons allebei een handjevol aarde aanbood van haar voorraadje, konden we niet anders meer dan een kaartje kopen.
We werden binnengeleid in een ruimte die schaars verlicht werd met rood licht, zaagsel op de grond en aan iedere lange zijde een rij krukjes. Aan de ene kopse kant stond een vrouw in een met een zaklantaarn verlichte 'etalage' te spelen met een zaklantaarn en de schaduwen die dat licht maakte. Het programmaboekje schrijft: "het publiek betreedt samen met de spelers en de muzikante (saxofoniste) een installatie. Deze installatie blijkt een wereld met een eigen taal." En dat klopte, het was een taal die wij niet helemaal spraken.
De muziek van de saxofoon was prachtig. De beelden ook (zie hier voor meer foto's van Kauw) . Er kwam op een bepaald moment nog een vrouw die allerlei dingen ging doen met een mand met takken aan een takel. En een derde vrouw in een verlichte vitrine waaruit ze met een touw te voorschijn werd getrokken. En toen.... werd het aardedonker en klonken er alleen de indringende klanken van die saxofoon. In dat pikkedonker werden er papieren schermen opgehangen waardoor er, toen er na verloop van enige tijd weer een klein lichtje aanging, een soort schaduwspel ontstond. Met veel drama werden daarna die papieren schermen weggerukt en als gordijn gebruikt voor de 'etalage' en als verenkleed voor de 'vogel' die zich er in wikkelde.
En toen was het afgelopen. Weird, was het woord dat wij er allebei voor hadden.
Het meeste bleef bij mij nog de geur hangen die in het theatertje hing. Het was dezelfde geur als van het kippenhok van mijn buren dat op een hete zomerdag ook zo kan stinken.

zes reacties

brigitte

Klinkt inderdaad weird, en lijkt me niet lekker om in zo’n stank te zitten.

brigitte (E-mail ) (URL) - 31-07-’05 09:21
sab

Het verleiden was heel leuk gedaan en maakte een grote verwachting waar. Helaas was de verleiding groter dan het hoogtepunt.

sab (URL) - 31-07-’05 09:27
Mieke

Dat heb je mooi gezegd Sab. Het is net het leven, daar gebeurt dat af en toe ook.

Mieke - 31-07-’05 10:18
henriette

Apart, dat de geur je het meeste bijblijft van de voorstelling, misschien was het wel met opzet gedaan. Dan zeg je later, het ruikt hier net zo als bij die en die voorstelling.

henriette (URL) - 31-07-’05 13:01
Mieke

Het was gewoon de geur van vogelpoep (of kippenpoep) en dat was wel expres neem ik aan.

Mieke - 31-07-’05 13:23
Puur Kaat

Mmm, denk dat ik die aan me voorbij laat gaan.

Puur Kaat (URL) - 31-07-’05 16:00


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.