Carnivale

28 07 05 - 17:40


Nu Hans op huifkartocht is heb ik eens even tijd genomen om te kijken naar de serie die ik onlangs op DVD kocht: Carnivale. De serie gaat over een rondtrekkende kermis met lilliputters, siamese tweelingen, reptielenmensen (zie foto) en andere attracties in de tijd van de Grote Depressie. De serie volgt verhaallijnen van twee hoofdpersonen: de voortvluchtige gevangene Ben Hawkins en predikant Justin Crowe. Ben Hawkins sluit zich bij het circus aan als de bank zijn huis wil plaatswalsen wegens niet betaalde hypotheekschulden en blijkt over bijzondere gaven te beschikken. Justin Crowe is een pragmatische fanatieke gelovige die op een missie is van God. Beide mannen hebben met regelmaat nachtmerries en angstaanjagende dromen vol met cryptische boodschappen en reisjes in de tijd. Het contrast tussen het 'goede' van Justin en het 'kwade' van Ben staat centraal in de serie.
Ik heb nu alle twaalf afleveringen gezien en moet zeggen dat ik er volop van genoten heb. Het sfeertje, de kleuren en de couleur locale zijn fantastisch en zo realistisch dat je af en toe bijna de geuren kunt ruiken. De verhalen zitten vol met magie en bovennatuurlijke dingen die heel casual in het verhaal verweven zitten. Zo is er waarzegster Sofie die telepatisch communiceert met haar verlamde moeder, de blinde ziener Lodz die kennelijk veel weet over de gaven van Ben, de kleine man Samson die de besluiten en bevelen van "Management" doorgeeft aan de 'carnies', Ruthie de vrouw die meer weet van Scudder (Ben's vader die bij hetzelfde circus zat vroeger) dan ze wil vertellen en uit de dood herrijst.
Het verhaal is niet snel maar wel zo intrigerend dat ik heel benieuwd ben naar seizoen 2 en ik moet zeggen dat het sfeertje mij wel gevangen houdt en een zeker verslavend effect heeft. Kijk maar eens rond op deze pagina. Een aanrader wat mij betreft!

DVD kopen?
Carnivàle - Season 1 (6DVD)<br  />Michael J. Anderson
Carnivàle - Season 1 (6DVD)
Michael J. Anderson

negen reacties

Kaat

Ze zenden deze serie ook op NL 3 uit. Het leek me ook wel interessant. Helaas hebben ze er bij de publieken echt een handje van goede series op onmogelijke tijdstippen te programmeren en nu kijkt er echt niemand. Zonde vind ik dat.

Kaat (URL) - 28-07-’05 19:25
peer

Amerika brengt ons zowel de slechtste als de beste series.

peer (URL) - 28-07-’05 19:54
Puur Kaat

Ik heb de eerste Carnivale-marathon er al op zitten. Verslavend! Het wachten is op seizoen twee.

Puur Kaat (URL) - 28-07-’05 20:32
Mieke

Ja, enig idee wanneer die komt? Ik heb er nu al zin in :-)

Mieke - 28-07-’05 21:24
brigitte

Toch eens kijken dan.

brigitte (E-mail ) (URL) - 29-07-’05 09:58
Chantal

Hoe enthousiast jij ook bent, mij trekt het niet zo….. smaken verschillen, zullen we maar zeggen.

Chantal (E-mail ) (URL) - 29-07-’05 10:21
Mieke

@ Chantal: het feit dat ik het fascinerend vind zegt natuurlijk nog niks over anderen.

Mieke - 29-07-’05 10:28
IngKey

Ik heb het op tv gevolgd en vond het een hele gave serie. Inderdaad dat sfeertje, de symboliek, de persoonlijkheden. Van mij mag seizoen 2 morgen al beginnen!

IngKey (URL) - 30-07-’05 11:42
GeeSpot

de eerste afleveringen op 3 heb ik trouw gevolgd, heerlijke serie, daarna miste ik er een paar vanwege werk. Ik denk dat ik mezelf eerdaags ook maar eens verwen met de DVD, want wat ik zag was genieten met volle teugen!

GeeSpot (E-mail ) (URL) - 01-08-’05 21:43


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.