Beurre de Montpellier

27 07 05 - 16:12


Afgelopen zondag had ik voor de viseters een Beurre de Montpellier gemaakt ipv de traditionele BBQ-sausjes. Deze saus/pasta smaakt heerlijk bij allerlei vissoorten dus heel bruikbaar. Op het plaatje Les Murs de Montpellier (gevonden op Google) en hieronder voor de liefhebbers het recept:

Neem een melange van de volgende kruiden: peterselie, kervel, dragon, spinazie, waterkers (60 gram per kruid). Pureer de kruiden in een vijzel of keukenmachine. Doe er vervolgens naar smaak bij: 6 fijngehakte ansjovisfilets (uit een blikje), fijngesneden knoflook, een sjalotje,15 kappertjes, 2 augurkjes, een theelepel mosterd, peper en olijfolie.
Kies een visfilet naar keuze. Bijvoorbeeld tonijn, zalm of zwaardvis kun je heel goed grillen, BBQ-en of bakken. Heb je een zachtere vis (zoals zeewolf, zonnevis of kabeljauw), dan kan het ook in de oven in een beetje water (of witte wijn) met laurierblad, tomaat, stukje citroen, takje rozemarijn en dat bedekken met aluminiumfolie. Twintig tot dertig minuten op 200 graden en dan is de vis klaar. Serveer de vis met de beurre de Montpellier, een goed gevulde salade en stokbrood.

drie reacties

V@nM@n

Ziet er lekker uit dat recept, ik moet toch eens wat recepten gaan verzamelen die ik tegenkom zo links en rechts.

V@nM@n (URL) - 27-07-’05 19:22
Annelies

Klinkt goed. Helemaal mijn ding. Ik ga het snel eens proberen.

Annelies (URL) - 27-07-’05 19:50
brigitte

Het was idd. heerlijk. Bedankt voor het recept :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 29-07-’05 09:59


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.