BBQ-en in Dwingelo

25 07 05 - 01:35


Om half drie stopten Brigitte en Peter bij mij voor de deur en konden we alle spullen in hun auto laden die ik had ingeslagen. Bram was ook mee dus zonder zoeken bereikten we onze bestemming in Dwingelo waar Hans, Amanda, Nicole en Tiwan (een relaxt fjordenpaard) waren neergestreken. Hans stond al op de uitkijk maar verwachtte mij aan te zien komen in mijn cabrio en was super verbaasd toen een heel andere auto met Brigitte, Peter en mij voor zijn neus stopte. Het was een echte verrassing voor hem dat zij ook waren gekomen naar zijn verjaardag.
Amanda en Nicole stonden met Tiwan, die ze net hadden uitgespannen, te wachten op het veld. Ze wilden hem nog eventje laten zien voordat hij naar de wei zou gaan. Een kanjer, dat kon je meteen zien! Het plan was om gezellig te gaan BBQ-en en ik had alle benodigdheden ervoor van huis meegenomen. Maar eerst moest de partytent worden opgezet en feestelijk versierd voor de jarige (klik op de foto om te zien hoe dat er uit zag). Daarna was er een drankje met tapas als eerste gang van het verjaardagsdiner.
Amanda en Nicole wilden nog graag even in de buitenbak rijden OP het paard dus nadat ze een hoofdstel hadden geleend togen we met zijn allen richting de rijbaan. We hadden de leidsels in gebruik genomen als longeerlijn en veilig onder controle hebben beiden een kwartiertje gestapt en een drafje gemaakt. Fantastisch vonden ze dat en het ging trouwens ook best heel goed. En toen moest de jarige natuurlijk ook nog even te paard dus zo kwam het dat Amanda met haar vader (op Tiwan) 'aan het lijntje' weer terugliep naar de huifkar.
Ondertussen was het ook wel tijd om de vuren aan te steken van de BBQ en leek het ook verstandig, gezien de steeds donker wordende lucht, om de tafel te verhuizen naar binnen in de partytent. Dat was maar goed ook dat we dat gedaan hadden want niet veel later begon het echt te miezeren. Maar wij zaten lekker droog en hebben vervolgens heerlijk gegeten. Hans maakte gebruik van zijn Give-me-a-break-bonnen om de meiden het toetje te laten maken dus die kwamen even goed van pas.
Om 10 uur besloten we op te breken en terug te rijden naar onze respectievelijke huizen met de restanten van een heel gezellig feestje. Ik heb een paar honderd foto's van Hans alvast meegekregen dus ik zal jullie de komende dagen denk ik wel trakteren op wat mooie huifkarplaatjes via Hans zijn Flickr-account.

vier reacties

brigitte

Het was kei gezellig! Erg leuk zo’n huifkar huren voor een weekje. Wie weet misschien doen wij dat volgend jaar ook nog wel met de kids.

brigitte (E-mail ) (URL) - 25-07-’05 08:03
Chantal

Ik heb vroeger ooit ook eens zo’n tocht gemaakt, was echt heel leuk, zou het weer eens moeten doen.

Jij hebt je wel vermaakt lees ik. Mooi zo!

Chantal (URL) - 25-07-’05 10:22
LEXY

Hee nog een kreeft… Hans gefeliciteerd! Paardrijden brrrr, mij niet gezien. Een suikerklontje geven echter weer wel. Mazzel, LEXY.

LEXY (URL) - 25-07-’05 12:26
Leibele

Ik wens Hans nog heel veel huifkartochten toe.Zo te zien bevalt dat wel.

Leibele (URL) - 25-07-’05 18:37


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.