Een geboren tante

18 07 05 - 13:22


Ik ben volgens mij in de wieg gelegd voor tante. Sommige vrouwen hebben al van jongs af aan een kinderwens en het moederschap is een levensdoel voor hen. Zo niet voor mij. Ik was er niet tegen hoor, als ik een partner had gehad die erg graag had gewild dan had ik best overwogen om kinderen te baren maar mijn (ex) echtgenoot had er al drie uit een eerdere relatie. En Hans heeft één dochter. En dus kreeg ik parttime-kinderen. Ideaal kan ik je zeggen. Het is leuk om kinderen om je heen te hebben, ze te zien opgroeien, mee te maken hoe hun persoonlijkheid zich ontwikkeld en hoe het gaandeweg zelfstandig, leuke volwassenen worden. Maar ik vond het ook altijd weer heerlijk om weer rust te hebben daarna.
Ik heb mij op een bepaald moment voorgenomen een leuke tante te worden. Dat leek me een goede ambitie. Ik heb vier neven en vind het leuk om die jongens te zien, dingen met ze te ondernemen, voor hun verjaardag naar een popconcert met ze te gaan of met ze te MSN-nen. En verwennen doe ik ze ook van tijd tot tijd. Doordat mijn ouders niet meer leven is mijn rol in de familie trouwens die van een tante die dicht tegen de oma & opafunctie aan zit. Ze kregen van mij altijd rapportgeld en als er een toneelstuk was op de basisschool waar ouders en opa & oma mogen komen dan ga ik altijd mee. En iedereen vond dat altijd heel normaal.
En een aantal jaren geleden toen onze hond overleed heb ik besloten ook qua dieren mij te beperken tot het tanteschap. Ik zou best graag een hond willen hebben maar heb er eigenlijk geen tijd genoeg voor. Toch heb ik ze graag om me heen dus tante, dat is ook in dat opzicht een goede rol voor mij. Op de foto de etalage van De Taart van mijn Tante.

negen reacties

Amiek

Tante zijn is heerlijk. De rol bevalt mij prima en heb ook besloten het zo te houden. Mijn neven mogen me beklimmen, mogen op me springen etc. Popconcerten zitten er nog even niet in, de oudste is vijf, maar ik heb mijn zus al wel gevraagd of ik ze een keer mee mag nemen naar de schouwburg. Heerlijk!

Amiek (URL) - 18-07-’05 13:25
Leibele

Je bent echt wel een gezellige tante.

Leibele (URL) - 18-07-’05 17:05
brigitte

Ik ben zowel moeder als tante. Ik ben dol op de kids van mijn zus en ze kwamen vroeger iedere vakantie logeren hier. Nu alleen de jongste nog zo nu en dan. De oudste (mijn petekind) was zelfs getuige bij mijn huwelijk. Maar tante zijn vergt een heel stuk minder van je dan moeder zijn zoveel is wel zeker.

brigitte (E-mail ) (URL) - 18-07-’05 17:32
Mieke

@ Brigitte: ik geloof het meteen en daarom ben ik zo happy met mijn rol als tante. (jokerp)

Mieke - 18-07-’05 17:47
V@nM@n

Tante zijn is een beetje moeilijk voor me, maar ik begrijp wat je bedoelt. Net als met de kleine kinderen in de familie. Na afloop mag je ze terug geven…

V@nM@n (URL) - 18-07-’05 19:35
Kaat

Hmm, ik ben geen tante en geen moeder. Gelukkig heb ik twee katten.

Kaat (URL) - 18-07-’05 19:56
Mieke

@ Kaat: dan ben je toch een poezenmoeder? (h)

Mieke - 18-07-’05 20:20
Puur Kaat

Mijn kleine neefjes noemen me Tante Taat. Vertederend…

Puur Kaat (URL) - 18-07-’05 21:13
Marmein

Ik vind tante zijn ook prima ! Leuke logeerweekendjes en dagjes uit, wat wil een tante nog meer !

Marmein (URL) - 18-07-’05 23:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.