Vakantiebaantje

14 07 05 - 09:12


VanMan schreef onlangs iets over vakantiewerk dat hij vroeger deed en toen herinnerde ik me weer mijn weken in de wasserij van Heliomare in Wijk aan Zee. Ik denk dat mijn vriendinnetje en ik een jaar of 15/16 waren die zomer dat wij daar werkten. We waren heel blij met dat baantje daar, vooral omdat we het mijn zijn 2-en konden doen. De wasserij stond onder leiding van Zuster Salvia en er liepen ook nog twee andere nonnen rond waarvan er eentje Zuster Jacobien heette. Deze laatste was niet helemaal van deze wereld en dat zorgde nogal eens voor hilarische momenten omdat ze ook hele gekke dingen deed en zei. In ieder geval vonden wij die heel gek. Mijn vriendinnetje en ik waren geen van beiden katholiek dus we hadden ook niet zoveel affiniteit met de religieuze referenties of de 'wees-gegroetjes' die om te haverklap voorbij kwamen.
We moesten aan de mangel werken. Zo'n grote industriële mangel (niet zo kleintje zoals op het plaatje) waar hele laken tegelijk doorheen gingen die dan aan één kant moesten worden ingevoerd om er aan de andere kant weer netjes uit te komen. Hele containers met was werkten we op een dag weg. Erg veel lakens en slopen maar ook heel veel ondergoed van het type waar wij met ons postuur van toen gemakkelijk in konden kamperen. Alleen dat al vonden we op die leeftijd natuurlijk hilarisch.
Het was er natuurlijk bloedheet in die kelder met die wasmachines en de dampende mangel. En buiten, bij onze favorieten strandtent 'De Instuif', lagen de schoolvrienden in de zon te lummelen die niet hoefden te werken om een brommer bij elkaar te sparen. Wat hebben we ons vaak 'beklaagd' maar ook verschrikkelijk gelachen om dat bijzondere baantje. Wat is jouw meest bijzondere vakantiebaantje?

zes reacties

Chantal

Specifieke vakantiebaantjes heb ik niet gehad, vanaf mijn 16de heb ik wel altijd koopavond- en zaterdagbaantjes gehad en die werden dan ook in de vakantie doorgezet. Het leukste was mijn baan bij de speelgoedafdeling van V&D. Heel gezellig al die kids, zeker in de zomervakantie als ze verwend mochten worden door opa en oma, en ook met Sinterklaas altijd weer een feest. Ik vond werken altijd leuk en genoot ervan, en de extra zakcent was meegenomen….. ik hoefde niet te werken van mijn ouders maar er is me wel arbeidsethos bijgebracht in die tijd.

Chantal (URL) - 14-07-’05 10:45
Anne-Floor

Ik werkte vroeger altijd op het boekenfonds van mijn middelbare school. Dat was altijd erg lachen. Samen met andere kinderen van leraren knipten en plakten we wat af. En al die pakketten voor de bovenbouw! Dat was ingewikkeld en heel nauwkeurig werk… :-S Maar of het echt een raar baantje is?

Anne-Floor (URL) - 14-07-’05 13:10
ferrie

dat zou dan mijn eerste worden (joker)

ferrie (E-mail ) (URL) - 14-07-’05 15:49
Leibele

Mijn leukste vakantiebaan was in Engeland,in Hartest in Suffolk.Ik hielp daar mee oogsten op een Landbouwschool.Op een tracktor in de zomerzon over velden en heuvels heen om het stro naar de schuren te krijgen.

Leibele (URL) - 14-07-’05 17:48
V@nM@n

Mijn mooiste vakantiebaantje was Gids zijn op Kasteel Hoensbroek. In de eerste weken verdwaalde ik keer op keer in het kasteel. Daarna verdween ik wel eens even bij de rondleiding. Er was een geheime kamer op het kasteel…

V@nM@n (URL) - 14-07-’05 19:38
henriette

Verplaatsbare toiletten schoonmaken! Komt binnenkort op mijn log voorbij, denk ik.

henriette (URL) - 15-07-’05 01:19


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.