Onvoorstelbaar

11 07 05 - 10:59


Ik probeer me voor te stellen hoe dat moet zijn als je op deze maandagochtend in juli in je auto stapt onderweg naar Amsterdam Osdorp waar het strafproces gaat starten tegen de moordenaar van je vader, zoon, broer of vriend. Hoe zou je je dan voelen? Wat zou er allemaal door je heen gaan? Hoe het is om een dierbare te verliezen, dat weet ik helaas wel maar dit...
Mohammed B is toerekeningsvatbaar, zo hebben de deskundigen van het Pieter Baan Centrum vastgesteld ondanks het feit dat hij acht weken lang niks tegen de onderzoekers heeft gezegd en niet mee heeft willen werken aan het onderzoek. Hij wil niet in strafrechtelijke zin worden verdedigd omdat alleen de sharia, de wet van Allah, telt voor hem en hij daarmee de bevoegdheid van de Nederlandse rechtbank niet erkent. Dat betekent ook dat zijn advocaat niet namens hem het woord zal voeren tijdens de zitting.
De rechter heeft bepaald dat hij toch op de zitting moet verschijnen, ondanks het feit dat B dat niet wilde, omdat de impact van de moord op de Nederlandse samenleving zo groot was dat B zich hiervoor in de rechtszitting moet verantwoorden.
En dan zullen de familieleden en vrienden oog in oog staan met de man die welbewust een einde heeft gemaakt aan het leven van hun Theo en daar nog geen seconde spijt van heeft gehad.
Ik probeer het me voor te stellen maar ik kan het niet bevatten...

drie reacties

Chantal

Het is NIET voor te stellen als je het niet hebt meegemaakt, denk ik. Wat betreft zijn toerekeningsvatbaarheid, laat hem maar toerekeningsvatbaar verklaard zijn, dan onloopt hij zijn straf minder dan wanneer ze hem ONtoerekeningsvastbaar hadden verklaard…..

Chantal (URL) - 11-07-’05 11:53
Kaat

Ik sluit me bij de moeder van Theo aan. Mohammed is een stakker. En hoewel je eigenlijk medelijden met stakkers zou moeten hebben, zou ik deze stakker graag uitleveren aan een land waar ze mensen nog wel volgens de sharia veroordelen. Al sta ik volledig niet achter deze wetgeving, voor hem maak ik graag een uitzondering.

Kaat (URL) - 11-07-’05 19:20
V@nM@n

Is en blijft onvoorstelbaar.

V@nM@n (URL) - 11-07-’05 20:34


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.