Geen probleem?

08 07 05 - 20:32


In onze straat is het eenrichtingsverkeer. En dat is op zich een hele verbetering vergeleken met de tijd dat je nog gewoon twee kanten op mochten rijden. Maar er is meer. In de straat tegenover het huis zit een slijterij die nogal eens bevoorraad wordt door vrij grote vrachtwagens. Die straat heeft geen eenrichtingsverkeer maar om te voorkomen dat iedereen heel hard rijdt een verzameling 'schiereilanden' aan de stoep zodat je er doorheen moet slalommen.
Die grote vrachtwagens voelen er niet altijd evenveel voor omdat te doen en zich allerlei ellende met lokale bewoners op de hals te halen die er dan niet meer langs kunnen. Eén vrachtwagenchauffeur had het van de week creatief opgelost. Hij parkeerde zijn vrachtwagen op de stoep voor mijn huis en dat van mijn buurvrouw. De auto's die het straatje in moesten konden er dan gewoon nog langs. Hij liet zijn laadklep zakken en liep met zijn container naar de slijterij.
Jammer voor ons, want wij konden bijna ons huis niet meer uit en ook jammer voor degenen die rechtdoor moesten want dat was een half uur lang nagenoeg onmogelijk. Toen hij zag dat ik er foto's van aan het maken was van achter mijn raam volgde er ook nog een scheldpartij. Zo zie je maar weer: een brutaal mens heeft de halve wereld of - in zijn geval - de halve straat.

vijf reacties

Leibele

In dat geval had ik ook die scheldende chauffeur gefotografeert.En z,n baas gebeld met een klacht.

Leibele (URL) - 09-07-’05 12:42
Chantal

Bekende straat! Nja niet zo verwonderlijk als je meer dan 20 jaar in dat schitterende dorp gewoond hebt… :-)

Chantal (E-mail ) (URL) - 09-07-’05 14:07
henriette

Zo werkt het vaak wel, wie het hardste schreeuwt, krijgt het meest.

Dat Duitse systeem dat veel winkels op een industrieterrein zitten, spreekt mij overigens ook niet zo aan.

henriette (URL) - 09-07-’05 16:45
Arjan

Gelukkig heb ik daar, met mijn huidige job, geen last meer van. Tot een paar jaar geleden lostte ik ook heel vaak in stadscentra, woonwijken, etc, etc… gelukkig heb ik daar nu niet zo veel last meer van. Vorige week stond ik echter midden in de nacht in een vrij klein straatje te lossen toen er een dame in een ochtendjas en op pantoffels naar de auto toe kwam lopen en mij ietwat hooghartig vroeg hoe ik het in mijn hoofd haalde om uitgerekend bij haar in de straat, midden in de nacht te lossen. Toen ik haar vertelde dat wij dat doen om overdag geen overlast te veroorzaken draaide zij zich overdreven woest om en stormde haar huis weer in. Later hoorde ik op de zaak dat zij ??n van de mensen was die had geklaagd toen wij daar nog overdag losten en soms de rijbaan voor een groot deel blokkeerden. Grappig detail is trouwens dat het tankstation daar al gevestigd was voordat zij daar kwam wonen.

Arjan (URL) - 09-07-’05 21:18
Mieke

Ja, je hebt natuurlijk mensen die altijd ergens over zeuren. Zo iemand hebben wij hier ook. Die woont twee huizen verder op en is de schrik van de politie hier. Iedere keer als er een vrachtwagen een beetje dicht langs haar huis rijdt dan belt ze hysterisch naar de politie dat ze haar huis inrijden. Ik begrijp de problemen van die vrachtwagens best hoor maar zo bot als deze man hoeft het nou ook weer niet.

Mieke - 09-07-’05 23:08


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.