Dappere Dodo

03 07 05 - 00:35


Een logje van De P. herinnerde mij weer aan de eerste TV-uitzendingen die ik ooit zag. Het was bij mevrouw De Haan die tegenover ons woonde. Zij was de eerste in de straat die zo'n apparaat bezat en dan mochten wij - alle kinderen uit de straat - op woensdagmiddag bij haar komen kijken. Helemaal fantastisch vonden we dat.
Mevrouw de Haan woonde alleen en volgens mij vond ze het zelf ook het hoogtepunt van de week als de kinderen kwamen al had ze daarna wel veel afwas van al die ranjaglazen. Ademloos keken wij wat zich daar in dat kastje allemaal afspeelde. Het was in zwart-wit natuurlijk maar we vonden het allemaal prachtig. Dappere Dodo was helemaal leuk want daar was een liedje bij dat we dan meezongen en het was speciaal voor kinderen.
En natuurlijk was Tante Hannie (die zo leuk met twee handen zwaaide naar ons na iedere uitzending) de liefste tante die we ooit hadden gezien. En wij deden dat allemaal na, dat zwaaien. Dat was nog eens genieten, lang lang geleden....
Wil je meer weten over bepaalde oude TV-uitzendingen dan kun je hier wel het e.e.a. vinden.

vier reacties

brigitte

Leuk om die lijst eens door te scrollen en jezelf alle “oh ja’s” en “och dat was leuk” te horen zeggen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 03-07-’05 08:27
V@nM@n

Ai, die mevrouw de Haan heb ik gemist…. Wij kregen pas veel later TV.

V@nM@n (URL) - 03-07-’05 19:25
Leibele

Jongens,meisjes wat een pech.Dappere Dodo gaat weer……..

Leibele (URL) - 03-07-’05 20:13
Mieke

@ Leibele: zoiets ja, maar toch weer even anders ;-) Jongens, meisjes, wat een pech Dapp’re Dodo gaat nu weg Maar hij komt een volgend keer met zijn avonturen weer En hij trekt dan blij van zin weer de wijde wereld in Kind’ren let dan allen op Anders heb je heus een strop.

Mieke - 03-07-’05 20:30


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.