Al lang geen koning meer

24 06 05 - 10:38


Een paar weken geleden moest ik een UMTS-telefoon hebben. In een nieuw project waarin ik participeer communiceren de MT-leden met elkaar via UMTS en delen we adressen, agenda's en archieven. Op die manier besparen we op de kosten voor kantoorruimte. Nou had ik een abonnement van KPN dat nog doorloopt tot maart 2006. Dat kon ik niet omzetten naar UMTS omdat de looptijd nog even duurde. Ook een andere provider was geen optie want ook die mogen mijn abonnement niet migreren gedurende de looptijd. Ik moest dus een abonnement er bij nemen want een PC-card is in mijn laptop niet mogelijk. Op zich vond ik dat geen probleem maar toen wilde ik het UMTS data-abonnement op mijn eigen nummer en het abonnement van mijn oude nummer omzetten naar een nieuw nummer. Dat is absoluut onmogelijk en de regels bij KPN verhinderen dat van alle kanten.
Ik zit dus nu tot 2006 met twee nummers waarvan ik er eentje heb waar ik op gebeld kan worden en een andere waarmee ik kan UMTS-sen. Heel erg onhandig. In 2006 kan ik mijn abonnement weer omzetten en op mijn eigen mobiele nummer een UMTS mogelijkheid krijgen (met ook weer een nieuw telefoontje ongetwijfeld). Wat een gedoe en wat een beroerde service.

vier reacties

brigitte

Ik erger me sowieso aan de ondoorzichtige markt van mobiele telefonie en vraag me ook steeds af of dat wel mag.

brigitte (E-mail ) (URL) - 24-06-’05 15:01
Leibele

Het is pure ondernemers-dicktatuur.Moest verboden worden.

Leibele (URL) - 24-06-’05 19:47
hanneke

ja dat vind ik nou ook. ben al jaren vaste klant bij KPN, wil ik eens een keer een nieuwe telefoon, moet ik nog tot december 2006 wachten… en om nou 2 abonementen te hebben lopen vind ik ook niks.. nog ff wachten dus :-(

hanneke (URL) - 25-06-’05 19:50
Tim

Met elkaar communiceren via UMTS om de kantoorkosten te drukken. Da’s de beste gadget-smoes sinds tijden. :-)

Tim (URL) - 25-06-’05 22:45


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.