Het doolhof van de UU-bureaucratie

24 05 05 - 14:16


Ik ben bezig mijn programma voor het laatste studiejaar samen te stellen omdat nu al weer de inschrijving voor volgend studiejaar begint. Mijn scriptie staat in ieder geval op het programma maar ook moet ik nog vier vakken doen. Drie ervan zijn duidelijk en kan ik plannen. Eentje is echter een raadsel. In mijn afstudeerprogramma (doctoreel) staat dat ik een verplicht vak moet doen te kiezen uit Arbeidsmarktvraagstukken en Nederlands Economisch Publiekrecht 1 (NEPR1). Probleem is echter dat beide vakken niet meer bestaan na invoering van het Bachelor/Mastersysteem. Gelukkig is dan dan de 'inbrengtabel' waar we kunnen zien welke vakken in de plaats zijn gekomen van deze verdwenen onderdelen.
NEPR1 is vervangen door Economische Publiekrecht. He, dat heb ik al gedaan maar in een ander verband. Dat bestond namelijk in het oude systeem ook al onder die naam en was ook een verplicht vak. Ik kan niet 1 vak twee keer gebruiken. Dan maar eens kijken naar Arbeidsmarktvraagstukken, dat is vervangen door het vak Personeelseconomie. Zoektochten op het rooster leverden niks op. Dan maar eens vragen bij mensen die het zouden moeten weten.
Het Studiepunt, speciaal bestemd voor de studenten leek een geschikte optie. Die hadden geen antwoord voor mij maar konden mij wel melden dat de inbrengtabel voor het komend studiejaar nog niet beschikbaar is. Dan maar naar de disciplinegroep die per slot van rekening mijn afstudeerprogramma verzorgt. Na drie keer bellen eindelijk iemand aan de telefoon. Een secretaresse. Zij kon niet geloven dat personeelseconomie bij de juridische faculteit werd gegeven. Dat is een economievak mevrouw, vertelde ze me. Ik vroeg haar hoe het dan kwam dat het verplicht is in het doctoraalprogramma Nederlands Recht terwijl het niet aan de juridische faculteit wordt gedoceerd. Daar wist ze het antwoord ook niet op maar ze verwees me naar de economische faculteit. Het vak Arbeidsmarktvraagstukken had ze nog nooit van gehoord.
Ik heb vaak genoeg gezegd dat mijn afstuderen zal zijn ondanks de UU en zeker niet dankzij want je moet wel een erg vasthoudend typje zijn om de moed niet op dagelijkse basis op te geven met zo'n bureaucratisch doolhof.

zeven reacties

Simone

Ja, we hebben op z’n tijd allemaal wel eens of zelfs regelmatig last van bureaucratische doolhoven…heel vermoeiend en lastig. >-( Goed van je dat je ondanks alles toch weet door te zetten! (blush)

Simone - 24-05-’05 15:49
brigitte

Oh oh, is het weer eens zover? Zet ‘m op, ik weet dat je tot het laatste gaatje doorgaat ;-) Als voor anderen dit soort problemen reden is om de moed op te geven, krijg jij er volgens mij juist iets extra strijdlustigs van.

brigitte (E-mail ) (URL) - 24-05-’05 16:32
Mieke

@ Brigitte: Me onderwerpen aan bureaucratisch gezag zit niet in mijn genen. Alles in mij gaat dan in de verzet- & strijdstand.

Mieke - 24-05-’05 16:40
piet reckman

Kijk maar eens hier Mieke, Piet R. http://www.pietreckman.nl/weblog/archives/archive_2005-w21.php#e9

piet reckman (URL) - 24-05-’05 20:41
V@nM@n

Volgens mij is deze procedure een onderdeel ervan….

V@nM@n (URL) - 24-05-’05 20:42
Janneke

O ja, de UU… ik hoop er zo snel mogelijk weg te zijn… Want lang leve het bamadrama en de mensen van het studiepunt en het studenten service centrum, die mijn vragen nooit begrijpen en dus altijd de verkeerde antwoorden geven… ik kom er net achter dat ik nog sta ingeschreven voor het doctoraal, terwijl ik mijn bachelor wil halen. Heb me altijd ingeschreven als bachelorstudent, maar dat is blijkbaar niet goed overgekomen… dus morgen maar weer naar het SSC… Succes en sterkte met alles!!

Janneke (URL) - 24-05-’05 22:12
Mieke

@ VanMan: bedoel je dat dit een soort training is voor de rest van de wereld? :-?

Mieke - 24-05-’05 23:52


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.