Droom

23 05 05 - 12:23


Ik ben in een land ver weg over zee. Dat weet ik omdat mijn auto met het vliegtuig is overgevlogen en ik al mijn bagage dus gewoon in de kofferbak kon stoppen. Dat scheelt enorm veel sjouwen met zo'n loodzware koffer op het vliegveld plus dat je niet zo hoeft te kijken wat je allemaal meeneemt. Er zijn zoals altijd weer veel mensen bij betrokken. Mijn ex heeft de leiding van iets dat er moet gebeuren (ik weet even niet meer wat) en ik verveel me. Ik ken het wel wat er allemaal komen gaat dus mijn aandacht dwaalt af naar andere dingen. Opeens zie ik mijn oude schoolvriendin die tarotkaarten zit te leggen en mij wenkt. Zij is nu bij het circus en naast het kaartleggen heeft zij ook een act waarbij ze danst en zingt met zo'n hoge hoed en van die netkousen. Ik haar geval is dat pakje in het knalrood uitgevoerd. Ik verbaas me helemaal niet over deze carrierechange want het dagblad waar ze werkte ging immers bezuinigen.
Mijn auto blijkt door mijn ex - natuurlijk zonder het te vragen - gebruikt te zijn om ergens wat op te halen en er zit nu een enorme deuk in. De hele achterkant ligt in elkaar eigenlijk. Dat is geen punt, verzekert degene die me dat komt vertellen me (hij heeft vakantiewerk bij een garage gedaan). Mijn ex is in geen velden of wegen te bekennen maar ik bereid vast een dondertoespraak voor. Oeps, is het al zo laat? Dan moet ik hoognodig aan het eten beginnen. Daarvoor ben ik verantwoordelijk bedenk ik me ineens, voor al die mensen. Als bij toverslag zijn er ook allerlei ingredienten beschikbaar en ik besluit soep te maken omdat ik geen tijd meer heb voor iets anders. Ik moet bovendien ook mijn haar nog in orde maken want op de 1 of andere manier is daar overnight alle krul uit verdwenen en mijn normale kapsel lijkt dus nergens op. Op dat moment hoor ik dat ik morgen weer terug ga naar huis maar dat mijn auto niet mee kan. Daarvoor is geen plaats gereserveerd in het vliegtuig. Getver, baal ik, dan moet ik maar weer zien dat ik dat oplos. Het kan hier ook nooit eens zonder problemen verlopen! En toen werd ik wakker.

twaalf reacties

Simone

Altijd weer leuk als je je droom nog weet de volgende ochtend…en heb je al aan droomuitleg gedaan..spannend! I-)

Simone - 23-05-’05 13:53
Mieke

@ Simone: nee nog niet. Ik droom wel meestal van situaties waar veel mensen zijn. Ik heb het druk ‘s nachts. Niet vaak vervelend maar wel altijd een klus. En heel vaak weet ik mijn droom ook nog de volgende ochtend.

Mieke - 23-05-’05 14:02
brigitte

Als je het ‘s nachts druk hebt, zul je het overdag ook wel te druk hebben…

brigitte (E-mail ) (URL) - 23-05-’05 16:23
sab

wat een goeie training zou zijn is het opschrijven van je dromen direct als je wakker wordt, al zijn het maar korte steekwoorden/zinnen (als je het niet direct herinnerd moet je meestal nog heel even blijven liggen). Maar ja ik ben in fysieke staat om direct te gaan pennen. Maar als je dat iedere dag zou doen (of na iedere droom)dan kan je er een patroon in gaan herkennen.

sab (URL) - 23-05-’05 18:48
GeeSpot

pffff, wat zul jij moe wakker geworden zijn ;o)

GeeSpot (URL) - 23-05-’05 22:28
Kaat

dromen kunnen zo raar zijn.

Kaat (URL) - 23-05-’05 23:12
Carrie

ja, maar je ziet maar weer … soep is rust en tevredenheid, zoals ook mijn moeder altijd zei

Carrie (URL) - 24-05-’05 09:14
Mieke

@ Carrie: je hebt gelijk en je moeder ook. Soep is een manier om alles weer te stabiliseren en er een eenheid van te maken.

Mieke - 24-05-’05 09:41
Downer

Wat kan wakker worden dan heerlijk zijn h? :-)

Downer (URL) - 24-05-’05 10:17
Mieke

@ Downer: nou zeker. Het was alleen jammer dat ik niet kon uitrusten van mijn enerverende nacht want ik moest werken & studeren.

Mieke - 24-05-’05 10:59
henriette

Het is altijd jammer, dat je van een droom later de film niet terug kunt zien.

henriette (URL) - 24-05-’05 11:11
Mieke

@ Henriette: Ja, dat is idd jammer. Je raakt toch veel kwijt van zo’n droom in het moment van wakker worden en het is vaak ontzettend interessant wat er allemaal voorbij komt.

Mieke - 24-05-’05 11:47


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.