Fietspadpiraten

22 05 05 - 18:27


Vandaag een eindje wezen fietsen. Het was natuurlijk heerlijk weer en de omgeving hier op de Utrechtse Heuvelrug leent zich uitstekend voor een stevig fietstochtje. Het was heerlijk op 1 ding na: die ellendige wielrenners. Het stikt er hier van. We hebben veel van die smalle fietspaden waar je met twee moderne fietsen (met zo'n stuur dat zich vooral in de breedte uitstrekt) elkaar maar ternauwernood kunt passeren. En dan komen er van die hordes wielrenners op je af gestoven in een kluit naast elkaar en met een bloedvaart. Allemaal een helm op en een zonnebril en NIET van plan om aan de kant te gaan. Net voordat ze bij je zijn verandert de kluit in een lint en suizen ze langs je heen jou met hartkloppingen achter latend. Of ze komen je achterop gefietst, dat is helemaal eng. Sommigen hebben niet eens een bel dus beginnen dan te roepen: 'pas op', 'aan de kant' of' tingeling' en dan moet jij als de wiedeweerga de berm in anders wordt je onder het wiel gefietst. Agressief, zo zou ik de houding van die wielrenfanaten willen bestempelen, ronduit agressief en een nagel aan de doodskist van ons recreatieve fietsers die gewoon de tijd willen nemen om te genieten van het mooie weer en de omgeving in plaats van steeds op onze hoede te moeten zijn voor deze fietspadpiraten. Ik vind dat de wielrenners geweerd moeten worden van enkelbaans fietspaden!
We hadden het zo druk met ons lijfsbehoud dat we zelfs geen foto van een wielrenner hebben gemaakt maar deze foto vond ik via Google (zonder nadere naamsvermelding).

zes reacties

V@nM@n

Maar je hebt het gelukkig overleefd…

V@nM@n (URL) - 22-05-’05 21:24
Simone

Wielrennersterreur! >-(

Simone - 22-05-’05 22:35
Anne-Floor

Ja, soortgelijke ervaringen kun je ook opdoen in Zuid-Limburg op dagen zoals deze. En als je dan de auto neemt dan is het filerijden tussen Epen en Vaals. Echt een enige bezigheid… :-p

Anne-Floor (URL) - 22-05-’05 23:01
IngKey

Idem dito met fietsers op de voet- en/of wandelpaden. Grr.

IngKey (URL) - 25-05-’05 16:03
gijs

heb je er wel eens bij stil gestaan hoe die wielrenners over jou denken, alsof die geen last hebben.

gijs (E-mail ) - 18-05-’10 21:44
kaat

Ok, er zijn wel wilde wielertoeristen, maar scheer ze zeker niet allemaal over dezelfde kam!!
De meeste wielertoeristen rijden het hele jaar door op die paden en als het dan eens heel mooi weer is, denken de “gewone” fietsers dat wanneer zij naar buiten komen,de paden voor hen alleen zijn.
En is het zó erg dat er “pardon” “tingeling” of “pas op” geroepen wordt in plaats van een belletje te gebruiken??? Zelfs als je dan beleefd “danku” zegt bij het voorbijrijden – en dat voorbijrijden wel snel, maar niet gevaarlijk doet- krijg je zo’n onbeleefde “hebt ge geen bel hè?!”
Trouwens, de meeste fietspaden zijn niet geschikt om met een koersfiets op te fietsen, dus moeten ze wel op straat rijden. Ook daar wordt dan weer veel commentaar op gegeven.Maar wie heeft graag elke keer een platte band of kleerscheuren( fietspad in ellendige staat of het zijn van die ellendige klinkers i.p.v. gewoon asfalt!) En ja, net zoals het voor de gewone fietsers dan het rustigst en aangenaamst is om op de paden langs het water te rijden, is dat dat voor de wielertoerist ook; veilig weg van de auto’s en de onberijdbare fietspaden.

Heb wat begrip voor zij die het hele jaar door, in wind en regen, hun sport willen beoefenen en stel je niet zo defensief op. Dat doen zij ook niet.

kaat (E-mail ) - 12-09-’10 13:37


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.