Heksennacht

20 05 05 - 11:11


Gisterenavond liep er een groep mensen met fakkels door Utrecht. Door de omstanders werd geraden naar waarvoor het was, die optocht. Iemand zei dat het was omdat Glennis Grace door was naar de finale van het songfestival. Niets bleek minder waar. Iemand anders opperde dat het misschien kunst was in het kader van het Festival aan de Werf. Maar ook dat bleek onjuist te zijn toen ik gisterenavond mijn nieuwsfeeds bekeek zag ik dat het Heksennacht was. In dat kader trok een groep met fakkels uitgeruste vrouwen door de straten van Utrecht waar ze anders niet zouden durven komen. In de Heksennacht protesteren vrouwen tegen de gevaren die specifiek vrouwen op straat bedreigen en eisen ze de straat terug en het recht om veilig te kunnen gaan en staan waar ze willen. Wat vind jij:
Eén reactie

Leibele

Een uitstekend idee,maar ze moeten nu niet de naam Heks klaimen voor feministes.Dat is een beetje kort door de bocht en historisch niet geheel juist.

Leibele (URL) - 20-05-’05 19:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.