Luister en huiver!

10 05 05 - 14:43


Wie heeft er wel eens gehoord van 'trusted computing" dat als je het letterlijk vertaalt 'vertrouwd computeren' betekent? Nou geloof me, je zou het niet willen als je wist wat het was. Trusted computing (TC) is een alliantie tussen Microsoft, Intel, IBM HP en AMD die een standaard voor een veiliger PC wil bevorderen. Prachtige doelstelling zou je zeggen maar waar het op neer komt is dat de gebruiker/eigenaar nog meer dan nu al het geval is de zeggenschap over zijn computer uit handen geeft aan giganten zoals Microsoft. Want... TC zorgt er voor dat je niet kunt rommelen met programma's die op je computer draaien of ongelicenseerde software gebruiken. Ook kan TC gebruikt worden voor op afstand gecontroleerde censuur of gedwongen winkelnering. TC ambieert alle computers te controleren dus totale informatiecontrole. Lees dit stuk (neem er even de tijd voor want het geeft echt informatie waarvan je achterover slaat). En huiver bij alle narigheid die ons te wachten staat als 'Fritz' het voor het zeggen krijgt want een Trusted Computer is er eentje die je veiligheid in gevaar brengt.
Het gaat hier vooral over de windowswereld en de schrijver heeft het niet over Apple en slechts zeer terzijde over Unix. Voorzover ik weet en heb kunnen nagaan zijn dergelijke bedreigingen als TC voor die systemen niet aan de orde. Maar kijken jullie maar uit windowsgebruikers! Het is nu al zover maar het wordt erger: Big Brother is not only watching you but also controlling you!
Op het plaatje een aantal dames die poseren voor en met onderdelen van een computer van het eerste uur.

tien reacties

sab

IBM is ook supplier voor Apple, dus ik vrees het ergste voor Apple, als unix eenmaal getroffen is dan zijn wij (applegebruikers) ook snel de dupe

sab (URL) - 10-05-’05 14:46
redstar

Hoi Mieke en Hans,

Leuk log!kwam er omdat jullie op dat van mij waren. Dat stukje hier over TC, bezwaar als ik hier ook wat over schrijf?

redstar (E-mail ) (URL) - 10-05-’05 19:08
Mieke

@ Redstar: Nee, helemaal niet. Schrijf gerust je gang, nu kan het nog (LOL). Het is zorgwekkend genoeg. Vermeld alleen wel even dat je er via ons op kwam :-)

Mieke - 10-05-’05 19:13
redstar

yups, dat is normaal toch dacht ik. Gelijk een beetje spam voor jullie op mijn log:-)

redstar (E-mail ) (URL) - 10-05-’05 19:38
Peter

Controle hebben is naar mijn mening het belangrijkste onderdeel dat nodig is om MACHT te hebben. Enkele van de bedrijven hebben eigenlijk al teveel macht. Nog meer zullen de diverse regeringen echt niet goed vinden. Ik denk dus dat het TC concept nooit van de grond zal komen. In ieder geval niet op de manier van totale controle.

Peter (URL) - 10-05-’05 20:23
Hans

Ik voorspel je dat M$ machtiger wordt dan regeringen van landen en uiteindelijk de dienst uit zal maken, al dan niet met behulp van hun wijdvertakte netwerk van (trouwe) $ partners, tenzij Windhoze gebruikers heel snel en massaal wakker worden, maar misschien is het al te laat en nauwelijks meer terug te draaien. George Busch zal vroeg of laat ook op de M$ loonlijst belanden, Misschien als tweede of derde man. Dan kan hij vanuit die positie onder een hoedje spelen met de volgende republikeinse president. De wereldmacht grotendeels in handen van een relatief klein clubje;-)

Hans (URL) - 10-05-’05 21:12
Arjan

Trusted computing klinkt mij als iets heel engs in de oren. Kijk, een mp3 of AAC bestand niet meer kunnen afspelen gaat natuurlijk al veel te ver maar wat gebeurd er als dat stadium bereikt is? Maw, waarin proberen ze ons dan te beperken? Mogen bepaalde dingen straks niet meer geschreven worden? @ hans: je neemt mij de woorden uit de mond.

Arjan (URL) - 10-05-’05 21:32
redstar

IK denk dat microsoft en regeringen op den duur gewoon het zelfde zijn

redstar (E-mail ) (URL) - 10-05-’05 21:45
Mieke

Laten jullie (de windowsgebruikers) dat allemaal zomaar gebeuren dan?

Mieke - 10-05-’05 21:49
mitrandir

brrr, klinkt als een digitale dictatuur

mitrandir (E-mail ) (URL) - 10-05-’05 23:04


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.