A Tiger in da house

06 05 05 - 15:54


Apple heeft een nieuw OS voor Mac uitgebracht: Tiger. Lang geleden al aangekondigd en nu bij de meeste mensen die tijdig besteld hadden gearriveerd. Het is werkelijk fantastisch! Zeker in zo'n vrij weekend als dit konden we er eens even uitgebreid mee 'spelen'. Een belangrijke nieuwe functie is Spotlight, een zeer geavanceerde zoekfunctie die tot in de documenten zoekt en de resultaten overzichtelijk sorteerbaar presenteert. Een lust voor het oog is Dashboard een verzameling widgets die op maat kunnen worden gekozen en ingesteld. Het weer, de beurs, het woordenboek, maateenheden, bedieningspaneeltjes, Dashboard biedt het allemaal. Binnen iChat (de Macvariant van MSN zal ik maar zeggen) is het nu mogelijk om met drie andere deelnemers te videochatten en met negen anderen te audiochatten. Automator tot slot is de laatste nieuwe functie die niet ongenoemd mag blijven. Met dit programma kun je zelf steeds terugkerende taken automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een watermerk op je foto's of andere routineklusjes. Dat is natuurlijk nog lang niet alles want er zit nog veel meer moois in Tiger. Voorlopig geniet ik van mijn nieuwe screensaver waarin ik een RSS-feed van De Volkskrant over mijn scherm zie gaan met het actuele nieuws. Wil je liever de feed van BBC News zien, Omroep.nl, NU.nl of de nieuwste releases in de ITMS dan kan dat natuurlijk ook.

vijf reacties

berta

Aaah! Mijn lief is op dit moment Tiger aan het installeren op mijn Mac. Ik speel nu even met de zijne waar Tiger al op staat …

berta - 06-05-’05 19:34
Mieke

@ Berta: Ben benieuwd wat je er van vindt.

Mieke - 06-05-’05 19:51
sab

ik wacht (heel verstandig) nog eventjes tot de eerste updates zijn uitgegeven door Apple, hoor van onze systeembeheerder dat er toch nog wel paar bugs inzitten.

sab (URL) - 07-05-’05 00:10
Vampire

Ik wil het ook graag…. Eerst wacht ik meer reacties af, want meestal weet ik het wel bij nieuwe systemen. Is het een snel systeem trouwens?

Vampire (E-mail ) (URL) - 07-05-’05 02:32
henriette

Helaas, ik behelp me met mijn Dell en XP. Het is niet anders.

henriette (URL) - 07-05-’05 13:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.