Wat weet jij van phishing?

27 04 05 - 17:00


Wel eens gehoord van 'phishing' of 'pharming'? Phishing is het woord dat gebruikt wordt voor alle activiteiten die tot doel hebben om iemand zijn/haar persoonlijke informatie te ontfutselen op het internet. Zo zijn er de vele nepmailtjes van zogenaamd betrouwbare instellingen die maar 1 bedoeling hebben: jouw gegevens te pakken krijgen en wel gewoon van jouzelf. Pharming is een met phishing verwante bezigheid namelijk het zorgen dat je op een nepsite terecht komt door bijvoorbeeld het veranderen van een hostfile of de DNS. Test je eigen skills om phishmailtjes te herkennen eens op deze site. Wil je meer informatie over phishing en tips om er mee om te gaan, kijk dan eens hier.

twee reacties

V@nM@n

Paypal ligt regelmatig in mijn mailbox…dumpen dus. Ik vind het overigens uitermate krimineel gedrag.

V@nM@n (URL) - 27-04-’05 21:12
Mieke

Heb je de test gedaan VanMan? En hoeveel had je er goed? Ik had 70 % en dat viel me nog niet tegen vergeleken met een aantal van mijn medestudenten.

Mieke - 28-04-’05 08:55


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.