Bloemenweelde in Gent

25 04 05 - 11:43

Op aanraden van onze Belgische vriendin Nijntje togen wij zaterdag naar Gent. Ze stuurde mij een mailtje over de Gentse Floralien waarin ze schreef dat zij daar hun ogen uit hadden gekeken en ook meteen aan ons had moeten denken en aan alle mooie foto's die je daar kon maken. Dat hoef je ons natuurlijk geen twee keer te zeggen...
Het evenement vond plaats in de Flanders Expo, een enorm complex dat werkelijk tot de nok toe gevuld was met bloemen. Ook wij keken onze ogen uit. Zoveel azalea's heb ik nog nooit bij elkaar gezien en in alle kleuren van de regenboog waren ze aanwezig net als de orchideeën die alle denkbare soorten waren te bewonderen. Wat een weelde en rijkdom en wat moet dat een vermogen gekost hebben. Natuurlijk zagen we ook veel andere bloemen zoals prachtige creaties met rozen of begonia's, hortensia's groot en klein, tulpen, lelies, anthuria, gerbera's, amarylissen en ga zo maar door. Een grote hoek van de centrale hal stond vol met allerlei prachtige bloemstukken waarvan sommige strak/modern en andere weer barok/weelderig opgemaakt waren. Door een gang gevuld met een expositie van bonsaiboompjes werden we naar een hal geleid waar allerlei tuinideeën te zien waren. Ik kreeg er echt zin om mijn hele tuin eens grondig om te gooien (maar ik vrees dat dit toch nog even op zich zal laten wachten). De volgende hal waar de route ons bracht was gevuld met in allerlei vormen gesnoeide struiken en beelden opgemaakt met groen. We zagen ondermeer vlinders, rupsen, St. Joris die de draak bestreed, een totempaal, mensenfiguren, kerktorens, een krab aan het strand en pandaberen. En steeds werden we via een stukje van de centrale hal weer naar een andere afdeling geleid. Midden in die centrale hal stond een enorme piramide van roze azalea's omringd door fonteinen die je steeds vanaf een andere kant passeerde. Ook erg indrukwekkend vonden we de hal met de bloemensculpturen, bijna zonder uitzondering schitterende creaties opgesteld in zwarte nissen die in een museum niet zouden misstaan. Overigens de door Nijntje aangekondigde vlindertuin was er niet meer toen wij er waren. Iemand had op een kwade avond de airco aangezet en de volgende ochtend lag de vloer bezaaid met vlinders die deze 'aanslag' niet hadden overleefd.
Het was allemaal zo veel en zo overweldigend dat we op een gegeven moment helemaal verzadigd waren. Aangekomen in de hal waar nog allerlei tuinspullen en planten te koop waren konden we alleen nog maar een kop koffie en een broodje verwerken en moesten we alle indrukken en al dat moois dat we hadden gezien eerst eens laten bezinken. We hebben natuurlijk heel veel foto's gemaakt. Het is ondoenlijk die allemaal te laten zien maar hier vind je een kleine selectie (op lage resolutie) en zoals gewoonlijk kun je weer klikken op de foto boven dit logje om een grote versie te zien. Nijntje bedankt voor de tip en over vijf jaar is er weer eentje dus noteer het vast.

zeven reacties

brigitte

Ziet er schitterend uit, zou ook wel iets voor ons geweest zijn, jammer. Ik kan me voorstellen dat het overweldigend was.

brigitte (E-mail ) (URL) - 25-04-’05 13:11
Nijntje

Mooi om te horen dat jullie het ook zo fantastisch vonden! Wij gaan zeker ook terug over vijf jaar…

Nijntje - 25-04-’05 13:11
Downer

Hey ben je daar heen geweest! Wij konden via het werk van Michel er ook heen, maar dat drukke binnengebeuren is niet echt iets voor mij ;-) Mooie foto’s! de laatste, met groente en fruit is echt gaaf!

Downer (URL) - 25-04-’05 15:44
Mieke

@ Downer: ik heb ook een hekel aan mensenmassa’s en naarmate ik moeier wordt ga ik me meer ergeren aan al die mensen die steeds pal voor je camera een rustig keuvelgesprek gaan beginnen. Het is echt een oefening in geduld en lijdzaamheid.

Mieke - 25-04-’05 17:59
Pie

Vrijdagavond op de digitale camera van vrienden ook al een boel mooie foto’s gezien van dit evenement.

Pie (URL) - 25-04-’05 19:04
V@nM@n

sh… heb ik de orchideeen gemist.

V@nM@n (URL) - 25-04-’05 19:42
Hans

tja V@nM@n, Orchide?n zijn nou niet bepaald de planten die in Limburg gekweekt worden zag ik zojuist in Netwerk;-)

Hans (URL) - 26-04-’05 02:09


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.