Uit met de NS: dure grap

21 04 05 - 11:14We zijn de laatste tijd een aantal keren met de trein naar Amsterdam gegaan. Ik heb dan zo'n idee dat dat handig is als je ergens in het centrum moet zijn en dan hoef je niet te zoeken naar een parkeerplaats voor je auto en heb je geen kosten voor dure parkeergarages maar... ik ben voorlopig weer genezen. Toen we naar Ali B gingen onlangs hadden we al het gedoe met de controle door Securitas en die man die zich weigerde te legitimeren. Nu waren we afgelopen maandag bij het jubileumconcert van Fernando Lameirinhas en toen werd het onverwacht een dure grap.

We waren expres na het concert niet meer iets gaan drinken omdat we allemaal zorgen hadden om op tijd onze bus en trein te halen dus om tien voor twaalf waren we via de metro op Amsterdam CS gearriveerd. Net een minuut te laat voor de trein naar Utrecht. Om kwart over twaalf ging er nog eentje. Geen probleem dachten wij.

Er stond weer zo'n Securitascontrole bij spoor 7/8 maar wij moesten naar spoor 4/5 dus daar hadden we geen last van. Bij onze trein was echter maar 1 deur open om door naar binnen te gaan. Niet gelijk bij de roltrap maar aan het verre einde van het perron. Drie man sterk stond daar te controleren voordat we naar binnen mochten. Ik vroeg nog even voor de vorm of we een goede aansluiting zouden hebben in Utrecht. De conducteur zei verbaasd: "na Utrecht rijdt er niks meer mevrouw" en keek me aan alsof ik gek was dat ik om tien over twaalf nog voorbij Utrecht wilde reizen. Shit, ik balen en spijt als haren op mijn hoofd dat ik me toch weer had laten verleiden tot die stomme trein.

Een taxi dus vanaf Utrecht naar Driebergen want dat is nog altijd goedkoper dan een hotel. Duur grapje dus, dat uitje naar Carr├ę maar nog niet zo duur als dat van onze vriendin uit Apeldoorn. Die moest een taxi nemen vanaf Amersfoort (waar de wereld net als in Utrecht voor de NS kennelijk ophoudt) kwam nog in de file terecht met die taxi en was pas om twee uur thuis. Het is echt tobben met de NS (op de foto een trein die WEL rijdt). Volgende keer nemen wij weer gewoon de auto!

tien reacties

Hans

Wat wel heel aardig was van de NS (Nederlandse Spoorwegen) is dat we voor hetzelfde geld extra kilometers kregen! De trein reed namelijk om via huizen en Hilversum waardoor we pas laat in de nacht thuis waren. Bedankt NS! Ik zou een boek kunnen schrijven over teleurstellende ervaringen met onze nationale vervoerder. Ik ga voortaan nog liever lopen;-)

Hans (URL) - 21-04-’05 11:53
Amiek

Als ik naar Amsterdam moet rijdt ik tegenwoordig met de auto naar het station, ik kan dan net op de borden kijken of er vertragingen zijn. Bijna altijd kan ik gelijk door rijden naar de snelweg.

Amiek (URL) - 21-04-’05 13:10
Leibele

Dat schiet op he,het openbaar vervoer.

Leibele (URL) - 21-04-’05 13:44
Janneke

Stoere foto! Nou moet ik zeggen dat ik ook best veel goede ervaringen heb met het openbaar vervoer en de NS. In de Randstad vind ik het ideaal, als ik in Amsterdam bij een concert ben geweest hoef ik me niet te haasten, want dan kan ik met de nachttrein naar huis. Vanaf Utrecht CS kan ik het lopend of met de fiets af. Maar als ik bij mijn ouders ben in Twente ben ik zo blij met mijn rijbewijs! Het is inderdaad waardeloos om ‘s avonds laat oostelijker dan Utrecht te willen reizen…

Janneke (URL) - 21-04-’05 13:58
Erno

Zondag ga ik naar het nieuwe Bimhuis in Amsterdam en kreeg de tip om in de parkeergarage onder het Bimhuis te parkeren, ook toegestaan als je niet in het Bimhuis hoeft te zijn, en blijkbaar ideaal.

Ik laat je nog weten of het inderdaad een goede tip is!

Erno (URL) - 21-04-’05 16:53
berta

Niet te geloven …

berta (URL) - 21-04-’05 21:16
sab

http://www.9292ov.nl en dan even checken wat de laatst mogelijke verbinding is als je weet dat je laat op pad gaat, better safe than sorry.

wees blij dat je niet gewoon uit de trein gezet word als je net van het vliegtuig afkomt en je dan geen alternatief geboden word in de middle of nowhere en dat je maar moet zien hoe je thuis komt.

sab (URL) - 21-04-’05 21:34
Arjan

Voor mij is het inmiddels alweer een poosje geleden

dat ik heb gereisd met het OV.

Arjan (URL) - 21-04-’05 22:12
V@nM@n

Waar zouden we zijn zonder de trein….Ik denk altijd aan die reclame als ik moet reizen. En denk dan meteen ergens aan een perron waar ik sta te wachten op een trein die niet meer komt…

Ik doe mijn naam eer aan

V@nM@n (URL) - 21-04-’05 22:19
IngKey

Tja, reizen met het openbaar vervoer vergt een uitgebreide voorbereiding = reisplanning. Helaas…

IngKey (URL) - 24-04-’05 21:53


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.