Zaanse Schans

13 04 05 - 17:06



Ik had dinsdag een afspraak in Zaandijk en dat is vlakbij de Zaanse Schans. Het was stralend weer dus op zich was het lopen buiten wel even heerlijk nadat ik de rest van de dag binnen had gezeten. Daarom ging ik er even heen maar het geheel viel me tegen. Ik vond het eerlijk gezegd nogal geldklopperij. Bij de entree stond aangeplakt dat het eerste halfuur parkeren gratis was net als de entree maar de werkelijkheid bleek toch een beetje anders te zijn.

Alles kost er geld helaas. Behalve rondlopen natuurlijk. Hoewel... een half uurtje extra parkeren kostte ook al 3,50 euro en dat haalt Utrecht Centrum niet eens. Er een molen die vrolijk stond te wieken in de wind en waar een hard geluid uit kwam. Ik stak dus even mijn hoofd om de deur om te kijken wat dat voor een geluid was en er werd mij gelijk toegeroepen dat het 2,50 euro kost om de molen te bekijken of binnen te willen komen. Bovendien vond ik de mensen die er werkten allemaal een norse onaardige uitstraling hebben. Ze zagen er niet uit alsof ze plezier hadden in hun werk en dat is behalve voor de zaken ook niet goed voor de sfeer.

Ik heb overigens wel een paar mooie plaatjes gemaakt van de molens aan het water en van de dieren die er volop rondliepen en vlogen. Met name vogels stikt het er van: reigers, zwanen, eenden, scholeksters, grutto's en ga zo maar door. En die strakblauwe lucht boven het weiland is ook prachtig. Overigens heb ik het idee dat alle Japanners die er tegelijk met mij waren het allemaal helemaal fantastisch vonden. Net als die schoolklas Engels jongetjes die ontsnapt waren uit het blikveld van hun onderwijzer. Gek toch he, hoe dingen in je herinnering er veel mooier uitzien dan wanneer je er nog een keer gaat kijken.

zes reacties

Anne-Floor

Als ik in een toeristenattractie zou werken, zou ik ook niet al te vriendelijk kijken, vrees ik…

Anne-Floor (URL) - 13-04-’05 18:19
V@nM@n

En het is zo mooi daar…. Het is helaas al een tiental jaren geleden dat ik er in de buurt was.

V@nM@n (URL) - 13-04-’05 19:36
Mieke

Dat bedoel ik dus VanMan: in je herinnering is het altijd mooier….

Mieke - 13-04-’05 19:39
Paul

Dat noemen ze nu romantiseren. Vroeger was alles mooier. ;-)

Paul (URL) - 13-04-’05 20:01
Arjan

Als zaankanter zie ik het eigenlijk niet zozeer als openluchtmuseum maar

gewoon als een stukje Zaandam.

Jammer dat ik niet wist dat je even op de Zaanse schans ging kijken want dan

had ik je kunnen vertellen dat je op nog geen honderd meter vanaf de andere

ingang (nabij de brug) gratis had kunnen parkeren, dag en nacht zolang je maar wilt.

Heb je de foto’s die je hebt gemaakt trouwens online? Ben namelijk razend benieuwd

wat je hebt vastgelegd.

Arjan (URL) - 13-04-’05 22:14
Mieke

Ja, idd jammer. Het ging me trouwens niet om dat geld maar om de mentaliteit die daarachter zit. Ik was er helemaal niet lang en als het eerste half uur gratis is dan is dat toch een belachelijk bedrag?

En de foto’s staan niet online maar als je het leuk vindt kan ik er wel even een paar mailen. Wat vind je trouwens van de foto bij dit logje?

Mieke - 14-04-’05 00:11


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.