Rozen in het zand

03 04 05 - 11:12Gisteren waren we op het strand in Egmond. Onder aan het duin, bij de parkeerplaats, stonden deze twee rozen in het zand. Ze stonden daar schijnbaar achterloos gestoken in het zand, ietsje uit elkaar (klik op het plaatje voor vergroting). Achter die rozen zit vast een verhaal. Ik heb me sindsdien afgevraagd wat dat verhaal zou kunnen zijn. Hebben ze betrekking op een teleurstelling in de liefde? Ze staan een beetje uit elkaar, duidt dat op verwijdering? Is het een afscheid? Zou het nog goed komen? Is er iets memorabels gebeurd op die plek dat gemarkeerd moest worden met die rozen? Zijn het twee geliefden die wilden laten weten aan de wereld dat zij daar waren? Ik weet het niet maar het houdt me wel bezig....

vijf reacties

Hans

Die ene roos staat er wat teneergeslagen bij terwijl die andere een beetje eigengereid zijn knop afgewend heeft. Misschien heeft de ene roos al dan niet terrecht het vertrouwen in de andere roos opgezegd. Het ziet er niet naar uit dat het voor het invallen van de nacht nog goed komt.

Hans (URL) - 03-04-’05 11:34
Simone

Deze rozen staan er erg dorstig bij…en Joost mag weten waarom. :-?

Simone - 03-04-’05 13:34
Leibele

Hoe dan ook,het kan heel prettig zijn om daar verhalen over te verzinnen,of schrijven.Best ook wel een thema voor een film.En Egmond is mijn lievelings strandplek.

Leibele (URL) - 03-04-’05 19:19
hanneke

in Turkije, Griekenland enzo komen de rozenverkopers op je af als bijen op honing. misschien heeft een of andere gladde jongen twee jonge meiden een roos kado gegeven en hebben ze die ‘s nachts, onder het genot van een lauwe witte fles wijn, lachend naar de bloemen gekeken en zich voorgenomen om nooit meer een roos van gladde jongens aan te nemen…

;-)

hanneke (URL) - 03-04-’05 22:50
Arjan

Duinroosjes anno 2005?:-)

Arjan (URL) - 04-04-’05 07:39


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.