De tuin fase 1

03 04 05 - 19:25



Stralend weer was het dit weekend. Dus zondag moest er gewerkt worden: de tuin. Niet alleen lag die vol met bladeren maar ook had zich ondertussen al weer allerlei onkruid rondom en tussen de stenen genesteld en waren tegels en meubels groen aangeslagen. Te veel voor 1 persoon op 1 dag om te behappen dus met de moed der wanhoop begon ik aan deze schier oneindige klus. Ik besloot eerst het zitje voor de woonkamer op orde te brengen. Daar kon ik dan tussendoor even uitrusten. En dan van achteren naar voren werken met het opruimen. Deel 1 van dit megaproject is vandaag voltooid: alle bladeren zijn weg, alle struiken gesnoeid en van het onkruid is het leeuwendeel ook in de groenbak beland (of in 1 van de vele vuilniszakken die ik ook nog heb gevuld met rommel). Nog op mijn lijstje staat deel 2: schoonmaken tuinmeubilair en verwijderen van de groene aanslag op tegels, stenen en potten. En dan deel 3, het meest omvangrijke deel: het verwijderen van de grote hoeveelheden zevenblad in het middengedeelte van de tuin. Gelukkig hebben zich hulptroepen gemeld die mij bij deel 3 gaan helpen. Deel 4 is het leukste deel: het opnieuw aanplanten en het uitzoeken van planten. Vriend P die mij met het zevenblad gaat helpen is een groot voorstander van het topstellen van een tuinplan dus dat moet eerst. En dan aan de hand van het tuinplan moet de beplanten afgestemd worden op hoogte en bloeitijd. Ik wil in ieder geval een tuin die het hele jaar door bloeit.

negen reacties

V@nM@n

Ik zie het al, het was voor iedereen vandaag echt tuinweer….

V@nM@n (URL) - 03-04-’05 20:13
V@nM@n

Na mijn reactie zag ik nog net een mooie slak op de groenbak, een close-up waard….

V@nM@n (URL) - 03-04-’05 20:15
Simone

Zo te lezen ben jij een goede tuinprojectmanager!

;-)

Ik denk dat je veel plezier zult hebben van een goed tuinplan.

Een tuin die het hele jaar bloemen laat zien lijkt mij geweldig.

Veel succes ermee! %-)

Simone - 03-04-’05 20:45
Simone

VnM@n : Goed gezien, die slak daar op de groenbak! ;-)

Simone - 03-04-’05 20:48
Mieke

Het stikt hier echt van de slakken. Er zijn er ook heel wat meegegaan de groenbak in. Ze vreten alles op de ellendelingen. Ik had ooit eens op woensdag lupinen gekocht, hele mooie (paars en roze) en de donderdag er na was het alleen nog een kaal stengeltje. Dus in het tuinplan komt beslist een slakonvriendelijke omgeving hoog op het prioriteitenlijstje. Straks zijn er weer meer kikkers in de tuin van de buurvrouw en die doen mee aan het plan ‘verdelg de slak in Mieke’s tuin’. (devil)

Mieke - 03-04-’05 22:36
Downer

Ook hier was het gisteren de hele dag tuinieren, dat is nu ook duidelijk voelbaar, ben zo stijf als een hark ;-)

Downer (URL) - 04-04-’05 07:35
Arjan

Bij mijn eerste woning (een woonboot) had ik een vrij grote tuin

maar ging daar iedere dag een klein uurtje in aan de slag, soms

zelfs iets korter.

Binnen een paar weken zag de tuin er gelikt uit al zeg ik het zelf.

Arjan (URL) - 04-04-’05 07:42
Mieke

Oef, moet ik dan IEDERE dag in de tuin werken? Ik voel mijn rug nu al ;-)

Mieke - 04-04-’05 08:40
Simone

Als je iedere dag een half uur in je tuin werkt, blijf je juist soepel en heb je geen last van je rug en het is ook nog goed voor PAM. :-)

Simone - 04-04-’05 10:32


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.