1 april

01 04 05 - 13:49Zoals velen van jullie al dachten was het verhaal van Gijs een grap voor 1 april. De gewoonte om elkaar op 1 april voor de gek te houden is al vrij oud en komt op meerdere plaatsen in de wereld voor. Een historische grap werd ooit uitgehaald door beeldhouwer Van Tetterode ism de NCRV, die bedacht hadden om op het strand van Zandvoort een beeld van Paaseiland (klik voor vergroting) te laten aanspoelen. Die grap was heel geslaagd want (bijna) iedereen geloofde het wonder en het voorval werd nationaal voorpaginanieuws.

Gisteren vertelde een vriendinnetje over een grap die de woningbouwvereniging in haar woonplaats had uitgehaald. In de lokale krant was met grote letters op de voorpagina verschenen dat er een moskee gepland was op een braakliggend terrein vlak achter haar huis. Een voorlichtingsbijeenkomst voor betrokkenen was gepland op vrijdag 1 april om 13.00 uur. Zij belde met de woningbouwvereniging om te vragen waarom in godsnaam een bijeenkomst was gepland over zo'n heikel onderwerp op zo'n ongelukkig tijdstip. De directeur - die zij kende - vroeg haar wat voor datum het was vrijdag. En toen viel het kwartje....

Wil je meer weten over de gewoontes en gebruiken 1 april kijk dan eens hier.

twee reacties

V@nM@n

Volgens mij is de site over zijn datalimiet heen…

hij wil echt niet meer openen. Later maar eens proberen.

V@nM@n (URL) - 01-04-’05 15:27
Mieke

Bij mij doet hij het gewoon hoor!

Mieke - 01-04-’05 15:47


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.