Tuinbonenomelet met aspergepuntjes

31 03 05 - 14:33



Voor deze omelet heb je nodig: 150 gram fijne tuinboontjes (potje), groene aspergetips, 6 eieren, 150 ml volle melk, 2 el bloem, 100 gram geraspte kaas en een zakje verse dille (15 gram).

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen de aspergetips 3 minuten in de magnetron. Klop de eieren los met de melk en de bloem. Roer de kaas, de fijngeknipte dille en de tuinbonen er door heen en voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk het eimengsel in een bakblik of ovenschaal en laat het 20-25 minuten bakken totdat het ei gestold is. Keer het gerecht eerst op een snijplank en daarna op een schaal. In blokken of punten snijden en ruimschoots garneren met aspergetips.

Je kunt voor deze omelet ook andere groenten gebruiken die je beetgaar gekookt hebt zoals haricot verts, doperwtjes, peultjes of kleine broccoliroosjes. Heerlijk bij een zomerse brunch (in de tuin het liefst). Het recept komt trouwens uit de Allerhande maar ik heb het een beetje aangepast aan mijn eigen smaak.

vijf reacties

Hans

Ik kan ervan getuigen dat het heerlijk was:-)

Hans (URL) - 31-03-’05 15:02
V@nM@n

Dat klinkt heerlijk, vooral nu er weer verse asperges de kop op steken…

V@nM@n (URL) - 31-03-’05 15:56
brigitte

Ziet er heerlijk uit. Heb je ook nog een lekker recept met spinazie?

brigitte (E-mail ) (URL) - 31-03-’05 16:04
Mieke

@ Brigitte: ja vast wel maar dan moet ik even wat meer tijd hebben. Voor nu een tipje: spinazie met kastanjechampignons en geitenkaas. Bak de champigons met knoflook, peper en zout en leg ze even aan de kant. Roerbak de spinazie in een grote wok met een heel klein beetje olie door steeds een handje blaadjes toe te voegen. Als alle spinazie geslonken is (eventueel het overtollige vocht afgieten en) de champignons er weer bij en blokjes geitenkaas er door heen roeren. Garneren met pijnboompitjes en smullen maar.

Mieke - 31-03-’05 16:11
Simone

Mag het ook een omelet voor een lentebrunch zijn, want ik kan echt niet wachten tot ‘t zomer is! :-p

Fijn zonnig lenteweekend…in de tuin!!

(h)

Simone - 31-03-’05 19:35


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.